Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoo erottuu nyt pk-yritysten vertailussa – lisää työpaikkoja luvassa

Espoolaiset pk-yritykset aikovat palkata selvästi enemmän lisätyövoimaa seuraavan puolen vuoden kuluessa kuin suomalaiset yritykset keskimäärin.

Tieto käy ilmi Espoon Yrittäjien, Suomen Yrittäjien, Finnveran ja työ- ja elinkeinoministeriön yritysbarometritutkimuksesta. Kysely tehtiin kesän aikana.

Kyselyn saldoluku työvoiman osalta on Espoossa +20, Helsingissä ja Vantaalla 13. Koko maassa se on 7.

Liikevaihdon kehityksen osalta Espoossa toiveikkuus on vieläkin korkeampi saldoluvun ollessa 31. Helsingissä se on 23 ja Vantaalla 21.

Muualla Uudellamaalla näkymiä vetää alas teollisten pk-yritysten huomattava osuus, ja siellä liikevaihdon kasvuluku jää 11:een.

Pk-yritysten investointien osalta näkymät ovat kehnot. Investoinnit aiotaan laittaa jäihin kaikkialla muualla paitsi Espoossa.

Heikoista investointiluvuista huolimatta Vantaalla on kyselyn mukaan kaikkein eniten voimakkaasti kasvuhakuisia yrityksiä saldoluvun ollessa 15. Helsingissä ja Espoossa saldoluku on 10.

– Espoossa yritysten muuta maata vakaampi talous näkyy myös siinä, että maksuvaikeuksia on viimeisen kolmen kuukauden aikana ollut 9 prosentilla yrityksistä, kun Vantaalla niitä on ollut peräti 21 prosentilla ja Helsingissä 18 prosentilla. Koko maassa maksuvaikeuksia on ollut 15 prosentilla, toteaa Espoon Yrittäjien toimitusjohtaja Erkki Pärssinen tiedotteessa.