Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon paraatipaikalla alkaa massiivinen purkutyö – nämä rakennukset lähtevät uusien tieltä

Metroaseman tuntumaan pyritään luomaan myös pääkonttoritasoisia tiloja.

Viisi Tapiolan ytimessä sijaitsevaa kiinteistöä suunnitellaan purettavaksi uudisrakentamisen tieltä.

Kaksi purettavista kiinteistöistä, Koy Tapiolan Säästötammi ja niin sanottu Länsikulma sijaitsevat aivan metroaseman pääliukuportaiden välittömässä läheisyydessä.

Kolme muuta uuden alta väistyvää kiinteistöä löytyvät Länsituuli-kadun pohjoispuolelta: Koy Hopiakannel, Koy Länsituulentie ja Tapiola Centerin pysäköintitalo.

Vanhojen rakennusten tilalle halutaan luoda liike- ja palvelutilaa sekä toimistotiloja – mahdollisuuksien mukaan myös pääkonttoritasoisia tiloja. Ylempiin kerroksiin olisi mahdollista suunnitella myös asuntoja.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto hyväksyi alueen jatkokehittämisen periaatteet kokouksessaan maanantaina.

Tarkemmat uudistamisen ratkaisut ovat vielä päättämättä, mutta vanhojen tilalle aiotaan rakentaa merkittävästi tehokkaampia hybridirakennuksia.

Metroaseman ja bussiterminaalin länsipään kehittämisellä halutaan turvata alueen liike- palvelu- ja toimistotilojen saatavuus.

Tapiolan sydämeen on viime vuosina rakennettu valtavasti uusia asuntoja. Esimerkiksi Kauppakeskus Ainoan päälle on rakennettu kuusi asuinrakennusta.

Myös kauppakeskus Länsituulen päällä on asuintaloja.

Toimistotilojen määrä on sen sijaan supistunut ja supistumassa rajusti.

Tapiolasta on purettu Koy Raitinkartano, Kielas-toimistorakennus, Itätuulenkuja 8:n toimistotalo ja Vesiputoustalo. Myös tyhjillään olevan Satakielitalo tullaan purkamaan. Lisäksi Raitinlukon toimistorakennusta ollaan muuttamassa asuinkäyttöön.

Säästötammen, Hopiakanteleen ja Länsituulentien tonttien asemakaavanmuutosehdotuksia ei ole vielä viety kaupunginhallituksen käsittelyyn, koska kaavojen toteuttamiseen liittyviä maankäyttösopimuksia ei ole tehty.

Länsikulman tontille on vireillä kaavamuutos.

Tapiola Centerin tonttiin kuuluu pysäköintitalo ja Heikintorin kyljessä sijaitseva Länsituulenaukio, joka toimii tällä hetkellä pysäköintialueena.

Kaupungin tarkoituksena on kehittää Länsituulenaukiosta vehreä kaupunkiaukio ja keskittää autot keskuspysäköintiin maan alle.