Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Somevaikuttaja keräsi koristeita ukrainalaisten lasten juhliin, ilmapallot päätyivät järjestäjän omille 40-vuotisjuhlille

Sosiaalisen median vaikuttaja pyysi yritykseltä lahjoituksena ilmapalloja ja koristeita ukrainalaisille lapsille järjestettäville syntymäpäiville, mutta koristeet näyttävät päätyneen juhlia koordinoineen naisen omiin 40-vuotisjuhliin. Asiasta kertoo Iltalehti.

Iltalehden mukaan ukrainalaislapsille järjestettävien juhlien piti olla 26. elokuuta Lahdessa, mutta niitä myöhennettiin vuorokaudella ilman selitystä. 26. elokuuta oli suomalaisnaisen omat syntymäpäivät samalla teemalla kuin lasten juhlien.

Iltalehden selvityksen mukaan ukrainalaisia auttavat tahot eivät ole kuulleet, että Lahden seudulla olisi järjestetty ukrainalaislapsille isoja juhlia.

Juhlien koordinaattorina esiintyvän naisen juhlilla oli hyvin samantapaisia koristeita kuin mitä sometililtä oli pyydetty lasten juhliin. Nainen vakuuttaa Iltalehdelle tilanneensa omien juhliensa koristeet itse, mutta myöntää mahdollisesti käyttäneensä lahjoituksena saatuja ilmapalloja..

Iltalehden ottaman kuvakaappauksen mukaan sometilillä julkaistiin juhlista päivitys 1. syyskuuta, mutta juhlista kertovan päivityksen kuvituksena on ruotsalaisesta blogista otettu kuva. Nyt kuvaa ei enää löydy tililtä.