Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aaro Astala, 26, hyppäsi mestaruusjahtiin Oilers-paitaan ja hyvästeli samalla lähes 20-vuotisen pelikaveruuden – "Onhan tämä vähän uusi ja outo tilanne"

Westend Indiansin kasvatille jäi hyvät muistot etenkin kotipeleistä.

Kun salibandyn F-liiga pärähtää käyntiin ensi viikolla, on kokenut hyökkääjä Aaro Astala, 26, uuden edessä.

Astala ehti edustaa Otahallin ”heimolaisia” 15-vuotiaasta alkaen, mutta tälle kaudelle joukkue vaihtui paikallisvastustaja Oilersiin.

– Takana on kuusi F-liigakautta ja useita vuosia seuran junioreissa. Olin ollut seurassa pitkään, halusin saada uusia tuulia harjoitteluun sekä uusia ihmisiä ympäristööni kehittyäkseni, Astala kertaa seuravaihdon taustoja.

Hyökkääjällä on selvät suunnitelmat uudessa seurassa.

– Muuta tavoitetta ei voi olla kuin mestaruus, Astala laskee.

Tuoreen öljymiehen toinen tavoite on päästä maajoukkueen mukana edustamaan Suomea MM-kisoihin Sveitsiin 5.–13. marraskuuta.

Sitä tunnelmaa jään varmasti kaipaamaan.

Oilersin hyökkääjä oli mukana ennen F-liigan alkua maajoukkueen EFT-turnauksessa (Euro Floorball Tournament), jossa Suomi kohtasi Sveitsin, Ruotsin ja Tsekin.

– Näyttöpaikkoja on melko vähän. F-liigaa ennätetään pelaamaan 7–8 kierrosta, kun maajoukkue nimetään. Heti kauden alussa pitää olla valmis.

Astala sanoo, että kesä on harjoiteltu kovaa.

– Oilersissa on ollut uusia valmentajia ja erilaisia harjoitteita. On tuntunut todella hyvältä saada uudistua tuoreessa ympäristössä. On hienoa havaita vielä kehittyvänsä urheilijana ja pelaajana.

Uudet tuulet ovat tuoneet muitakin muutoksia Astalan pelaamiseen. Oilersissa pelaajia testataan aktiivisesti. Valmentajat haluavat tietää kuinka harjoittelu vaikuttaa ja näkyy pelaajien otteissa.

– Meitä testataan kuukauden välein. Se on hyvä, pystyy itsekin näkemään ja mittaamaan kehitystä. Esimerkiksi omalta osaltani voin sanoa, että voima on kesällä tarttunut. Nyt aletaan taas keskittyä nopeuteen, Astala kertaa.

Astalan elämässä on tapahtunut toinenkin iso muutos. Hänen lapsuudenystävänsä ja pelikaverinsa Westend Indiansista, Otto Lehkosuo, vaihtoi maisemaa lähes 20-vuotisen yhdessä kuljetun matkan jälkeen.

Heimolainen, ja viime vuoden MM-kisoissakin pelannut, Lehkosuo siirtyi Sveitsin viime kauden mestarijoukkue Köniziin.

– Olemme pelanneet niin jalkapalloa kuin salibandya lapsesta alkaen yhdessä. Otto asui samassa talossa kanssani, kaikki matkat on tehty yhdessä. Onhan tämä vähän uusi ja outo tilanne, Astala myöntää.

Astalalla jäi hienot muistot kasvattaja- ja naapuriseura Westend Indiansista.

– Varsinkin ottelutapahtumat olivat ainutlaatuisia. Moni saisi ottaa niistä oppia. Otahallissa ottelutapahtuma on muutakin kuin yksi reikäpallopeli. Sitä tunnelmaa jään varmasti kaipaamaan, Astala toteaa aavistuksen haikeasti Oilersin huppari yllään.