Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laadukas viini on saanut kilpailijan lahjaideana – "Ollut suosiossa jo kolme vuotta"

Neitsytoliiviöljyjen suosio lahjana on kasvanut viime vuosien aikana.

Neitsytoliiviöljyä ostetaan entistä useammin lahjaksi.

Tämä on havaittu kolmessa italialaista ruokaa myyvässä yrityksessä Olivossa, La Tartufatassa ja Ceestassa.

– Se on ollut suosiossa jo noin kolme vuotta. Oliiviöljy on esimerkiksi hyvä vaihtoehto viinipullolle, joka ei ole huono lahja sekään, sanoo Ceesta Oy:n toimitusjohtaja Christian From.

From kertoo, että esimerkiksi perheelle voi olla mukavampi antaa lahjaksi oliiviöljyä viinin sijaan.

– Silloin koko perhe saa nauttia lahjasta, eivätkä vain vanhemmat. Lisäksi oliiviöljypullosta riittää useammalle kuukaudelle, kun taas viinipullo nautitaan yhdessä illassa.

Ollut suosiossa jo noin kolme vuotta.

Samoilla linjoilla on Olivo-yrityksen yrittäjä Anne Parkkinen. Myös esimerkiksi pesto, balsamico ja viinietikka ovat suosittuja lahjoja.

– Jos ei halua viedä viinipulloa, niin henkilö saattaa ostaa hyvän pullon oliiviöljyä. Se tulee heti käyttöön ja sitä voi hyödyntää ruoanlaitossa joka päivä, Parkkinen kertoo.

La Tartufatan omistaja Jon Gianluca arvioi, että taustalla vaikuttaa omalta osaltaan ihmisten kiinnostus terveysasioihin.

– Monet ihmiset ostavat oliiviöljyn lahjaksi. Uskon kuitenkin, että useimmat hankkivat sekä öljyn että viinin, hän sanoo.

Laadukkaan puolen litran oliiviöljyn saa yritysten mukaan noin 15–20 eurolla. Huippuöljyistä saa puolelta litralta maksaa ainakin 30 euroa. Öljyjä myydään niin 250 millilitran pullosta kolmen litran kanistereihin.

Olivossa ja Ceestassa arvioidaan, että korona on nostanut oliiviöljyn suosiota. Esimerkiksi Ceestassa oliiviöljyjen myynti on tuplaantunut kolmessa vuodessa.

– Ihmiset kokkaavat enemmän kotona. Oliiviöljy on mukava antaa sekä saada.

Myös yritykset antavat tätä nykyä oliiviöljyjä lahjaksi.

– Jo nyt tulee ennakkotilauksia yrityksiltä, jotka haluavat jouluna muistaa työntekijöitä ja sidosryhmiä, From kertoo.

Onko sillä jotain tekemistä alkoholinkulutuksen vähentymisen kanssa?

– En oikein osaa arvioida minkä kokoisesta ilmiöstä tässä olisi kyse, mutta ainakin me vaimon kanssa olemme saaneet lahjaksi oliiviöljyä vierailtamme. Kertooko se sitten enemmän hienojen neitsytoliiviöljyjen suosion lisääntymisestä tai mistä niin sitä en osaa sanoa, sanoo THL:n alkoholikysymyksiin perehtynyt johtava asiantuntija Thomas Karlsson.