Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tältä näyttää Kierrätyskeskuksen uusi palvelu – auki 24/7 yhteistyössä Prisman kanssa

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on avannut uudet Boksi-lahjoituspisteen Espoon Olariin.

Boksi sijaitsee Olarin Prisman yhteydessä parkkihallissa ja sinne voi lahjoittaa kaikenlaista uudelleenkäyttöön sopivaa pientavaraa, kuten ehjiä ja puhtaita vaatteita, kenkiä, laukkuja, kirjoja, astioita ja muuta kodin käyttö- ja sisustustavaraa.

Boksin lokerot on mitoitettu Prisman verkkokaupan tilauksissa käytettävien pahvilaatikoiden mukaan. Verkkokaupan asiakas voi tällöin pakata kotoa löytyvät tarpeettomat tavarat pahvilaatikkoon ja lahjoittaa ne Boksiin seuraavalla ostosreissulla.

Boksi on avoinna ympäri vuorokauden.

– Haluamme madaltaa kynnystä tavaroiden kierrättämiseen ja laajentaa kierrätystapojen kirjoa, sanoo HOK-Elannon vastuullisuuspäällikkö Satu Kattilamäki tiedotteessa.

Kierrätyskeskuksen asiakkaat ovat jatkuvasti toivoneet kierrätyspalveluiden helpottamista. Boksin myötä palveluita tuodaan kulkureittien varrelle.

Kierrätyskeskus huolehtii Boksiin lahjoitettujen tuotteiden kierrätyksestä oikeaan paikkaan.

– Tarkistamme ja hinnoittelemme Boksiin lahjoitetut tavarat lajittelukeskuksessamme Espoon Nihtisillassa. Sieltä toimitamme ne myyntiin Kierrätyskeskuksen myymälöihin, verkkokauppaan tai myymälöiden ilmaisosastoille, kertoo Kierrätyskeskuksen palvelupäällikkö Satu Mäkinen tiedotteessa.

– Uudelleenkäytön potentiaalista kertoo se, että tämänhetkisten arvioiden mukaan yhdyskuntajätteeksi päätyvästä tavarasta peräti 10–20 prosenttia on uudelleenkäyttökelpoista.

Kattilamäen mukaan Olarin Prisman oma ekopiste on ollut aiemmin suosittu, ja siksi oli luontevaa aloittaa uusi kierrätyspalvelu Prisma Olarista.

– Keräämme asiakkailtamme palautetta ja mietimme sen pohjalta palvelun laajentamista muihinkin Prismoihin.