Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Isot veriset tahrat Ison Omenan kauppakeskuksen edustalla ihmetyttivät – kenelle siivous kuuluu?

Kauppakeskus Ison Omenan edustalle sunnuntaina jääneet isot veritahrat herättivät ihmetystä Länsiväylän lukijassa.

Lukija kertoi maanantaina, että tahrat jäivät kauppakeskukseen edessä oleviin pihalaattoihin sunnuntai-iltapäivällä, kun paikalta noudettiin loukkaantunut henkilö ambulanssilla.

Lukija kertoo seuranneensa tapahtumien etenemistä.

– Mitään kiirettä potilaan kuljetuksessa ei ollut. Tapahtumapaikalle jäi lammikko verta ambulanssin lähdettyä, hän kertoi.

Lukija arvelee, että verilammikon pois pyyhkiminen olisi kuulunut ambulanssin henkilökunnan tehtäviin.

– On ihmisiä, joilta lähtee taju verta nähdessään, hän huomautti.

Länsiväylä kysyi asiasta ensin Ison Omenan kauppakeskuksen keskuspäälliköltä Mika Mustasilta. Mustasillan mukaan lukija on oikeassa siinä, että paikan siistiminen kuuluu viranomaistehtäviin.

– On asiallista, että näissä tapauksissa tapahtumapaikkaa ensin suojataan (kun tilanne on kesken) ja sitten jäljet peitetään tai puhdistetaan.

Vs. ensihoidon päällikkö Ari-Pekka Hokkanen Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta sanoo, että joissakin tapauksissa potilaan hengen turvaaminen voi johtaa siihen, ettei turmapaikkaa ehditä siivota heti.

– Pyrimme aina siihen, että hälytystehtävissä paikka siivotaan. Joskus täytyy tehdä priorisointia, jos potilaan kunto vaatii nopeaa kyyditsemistä. Näissä tilanteissa ohjeistuksenamme on, että henkilöstömme pyytää siivousta kyseisen paikan kiinteistöhuollolta, Hokkanen sanoi maanantaina.

Hokkanen arvioi, että onnettomuuspaikka oli saatu puhdistettua kohtalaisen pian tapahtumien jälkeen.