Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon kulttuuritalot tarjoavat myös maksuttomia tapahtumia – katso Länsiväylän jättikooste ja säästä selvää rahaa

Kokosimme Espoon kulttuuritalojen tarjonnasta maksuttomia ohjelmanumeroita lapsiperheille ja varttuneille. Mukana koosteessa on myös kiinnostavia maksullisia esityksiä.

Jo tulevana viikonloppuna Lasten kulttuurikeskus Auroran Lauantaipajatuksessa aiheena on Näkymätön Reppu. Monia aisteja ja erilaisia materiaaleja hyödyntävä työpaja perustuu saman nimiseen kirjaan. Työpajan ohjaa kirjan tekijä, kuvittaja-taidekasvattaja Maria Vilja 17. syyskuuta kello 10 alkaen.

Seuraavassa Lauantaipajatuksessa 24. syyskuuta tehdään kivistä taideteos. Lähiympäristöstä etsitään jännittäviä kiviä ja luonnonmateriaaleja. Työpajan on suunnitellut ja toteuttaa Zagros Manuchar.

22. lokakuuta on vuorossa Musajamit. Jamkidsin iloisessa soittopajassa lapset pääsevät laulamaan, liikkumaan ja musisoimaan erilaisilla soittimilla Jamkidsin opettajien kanssa. Lauantaipajatuksiin on vapaa pääsy.

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna on Lasten viikonloppu, jolloin eri puolilla kaupunkia on kulttuuritapahtumia lapsille. Osaan tapahtumista pitää ostaa muutaman euron hintainen lippu.

Yksi viikonlopun tapahtumista on maksuton retrotekniikkanäyttely I love 8 bit -pienoisnäyttely Lippulaivan kirjastossa. Siellä pääsee katsomaan ja kokeilemaan 1970- ja 80-lukujen tietotekniikkalaitteita.

Tapiolassa Espoon kulttuurikeskuksessa 1.lokakuuta Louhisalissa kuullaan Keisarin uudet vaatteet -esitys, joka sisältää musiikkia Aviciista Abbaan. Lavalla ovat Red Nose Companyn klovniduo Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama. Liput alkaen 15 euroa.

Flyygeliaulassa on kello 11 Jazz for Kids -konsertti, jossa esiintyvät Jonas Metsäkylä ( kitara) ja Nate Francis (basso). Vapaa pääsy.

Sellosalissa Lasten viikonlopun etkoilla 30. syyskuuta juhlistetaan Vauvan päivää Silkkipaperitaivas-vauvateatteriesityksellä. Liput alkaen 6 euroa.

Sunnuntaina Sellosalin lavalla musisoi lastenmusiikintekijä, Tuomo Rannankari ja Hiekkakakkuorkesteri. Liput alkaen 12,50 euroa.

Hiekka on teemana myös Lasten kulttuurikeskus Aurorassa, kun kuvataiteilija Amadeu Vives loihtii Meijeri-saliin Pieni seikkailu Espoossa -tarinaa. Aurorassa on viikonloppuna paljon ohjelmaa. Jazzin taikaa -musiikkihetki (1.10. kello 16 Meijeri) kello perheen pienimmille selvittää mitä jazz on. Vapaa pääsy.

Myös Auroran Sateenkaari soi -taidepajaan (1.10. kello 16–19 Taidetalo) on vapaa pääsy, samoin Suvi-Tuuli Junttilan kuvitusnäyttelyyn galleriassa.

Espoon keskuksen Kannusalissa on Lasten vikonloppuna Megamuskari. Liput 5 euroa. Weegeellä on Espoon kuviksen työpajassa taiteillaan Mauri Kunnaksen tyyliin kello työpajoissa, jotka alkavat tasatunnein kello 12–15. Vapaa pääsy.

Lasten viikonlopusta voi nauttia myös kotisohvalla digitaalisessa kulttuuritalossa Urban Espoossa. Lauantaina 1. lokakuuta saa ensiesityksensä Hanna Terävän ja muusikko Tapani Variksen musiikki- ja klovneriaesitys Balalaukku. Tallenne on katsottavissa maksutta 1.10.–14.10. Sunnuntaina tanssitaan Megasakin tahtiin. Megasakki on uusi lastenmusiikkiyhtye, jonka keikalle pääsee 2.10.–15.10. osoitteessa www.urbanespoo.fi/lava.

Sellosalin maksuton ohjelmatarjonta on monipuolista.

Iltapäiväelokuva 70 on vain numero nähdään 27. syyskuuta, päivätanssit palaavat ohjelmaan 4. lokakuuta ja 22. marraskuuta. Iltapäiväkonsertin vuoro on 11. lokakuuta. Saksofonisti Olli-Pekka Tuomisalo sekä pianisti Risto-Matti Marin tulkitsevat Cinema Classics -konsertissaan alkuperäistä saksofonille sävellettyä elokuvamusiikkia.

Syyslomaleffana nähdään 19. lokakuuta Sing 2. Syksyn muita iltapäiväelokuvia ovat Rinnakkaiset äidit (25.10.), Belfast (15.11.) ja Spencer (13.12.).

Näyttelykeskus Weegee on joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina avoinna kello 21 asti ja sisään pääsee silloin maksutta kello 17–21. Illat kulkevat nimellä Save the Friday. Muut perjantait Weegee on auki kello 19 asti ja kaikkiin näyttelyihin on vapaa pääsy kello 17–19.

Myös Weegeen syntymäpäivänä 13. lokakuuta on vapaa pääsy koko päivän eli kello 11–19.

Kuukauden ensimmäisenä perjantaina 7. lokakuuta, 4. marraskuuta ja 2. joulukuuta April Jazz Club tuo huippuartisteja konsertoimaan Weegeelle Emman Aitio-tilaan.

Kannusalissa järjestetään Reflektor-valotapahtuma 6.–9. lokakuuta kello 18–23.