Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolainen lauluntekijä tilittää, miltä tuntuu, kun sydän murtuu – "Saan sanottua asioita, joita ei muuten ole helppo sanoittaa"

Surun läpikäyminen on arvokas asia, sanoo biisintekijä Ville Laaksonen.

Espoossa syntynyt ja kasvanut laulaja-lauluntekijä Laaksonen tilittää toisella albumillaan rehellisesti, miltä tuntuu kun sydän murtuu pitkän parisuhteen päätyttyä. Hän valottaa uutta elämäntilannetta eri näkökulmista.

– Musiikin tekeminen on minulle kommunikointitapa. Saan sanottua asioita, joita ei muuten ole helppo sanoittaa, Laaksonen-sooloprojektin takana oleva Ville Laaksonen sanoo.

Hänen muusikkoudellaan on vahva espoolainen tausta. Muskarin, soitinvalmennuksen, Musiikkiopisto Juvenalian ja Tapiolan lukion kautta tie avautui Sibelius-Akatemiaan.

– Ei se ollut varmaa, että minusta tulee muusikko, mutta kun satuin pääsemään ensi yrityksellä Sibikseen, muut vaihtoehdot jäivät, Laaksonen sanoo.

Juuri ilmestynyt Shadows Are Light -albumi on tarina murtuneesta sydämestä. Se kertoo artistin elämän hankalista vuosista. Samaan aikaan hän kuitenkin kasvoi, oivalsi asioita, avasi solmuja ja päästi irti.

Itselle tekeminen on pelottavampaa. Toisaalta siinä on ilmaisemisen vapaus.

– Surun läpikäyminen on arvokas asia, koska se tuo toiveikkuutta, Laaksonen huomauttaa.

Sanoitukset eivät ole murheissa rypemistä, vaan niissä pilkahtaa myös vapaus ja toivo.

Laaksosen musiikki ei soi synkkänä, vaan rehellisten sanoitusten vastapainona on tunnelmallisia soundeja, joita klassinen piano ja jousiorkesteri ohjaavat.

Levyllä on sekä mahtipontisia balladeja että yksinkertaisempia pianokappaleita. Väkevimmillään soundit kuulostavat elokuvapopilta.

Omalle levylleen Laaksonen on kirjoittanut tekstit englanniksi, koska hän haluaa tähdätä Suomea laajemmalle markkina-alueelle.

– Kielessä on oma rytmi ja rakenne, soundi ja äänenvärit, joka antaa oman leimansa musiikille. Olen kirjoittanut suomeksi muille artisteille ja jonkin verran ranskaksi työryhmän kanssa.

Musiikin tekemisessä itselle tai muille on Laaksosen mukaan omat puolensa. Hän ei halua laittaa kumpaakaan toisen edelle.

– Itselle tekeminen on pelottavampaa. Toisaalta siinä on ilmaisemisen vapaus, Laaksonen sanoo.

Laaksonen julkaisi debyyttilevynsä Spaces Between Memories vuonna 2015. Hän on lauluntekijä, jonka kappaleita on levyttänyt muun muassa Antti Tuisku. Laulajana häntä on kuultu Nightwishin levyllä ja nähty TV:ssä Nelosen Mysteerilaulajat-ohjelmassa sekä miljoonayleisön saavuttaneessa kansainvälisessä New Wave -laulukilpailussa.

Shadows Are Light -albumi on saatavilla suoratoistopalveluissa Spotify, Apple Music ja Deezer.