Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotihoitajat kävivät vain ovella ja vanhus riutui kuoliaaksi kotonaan – Poliisi epäilee rikosta

87-vuotias nainen löytyi kotoaan kuolleena ja 76-vuotias mies hyvin huonokuntoisena sen jälkeen, kun kotihoito oli jättänyt heidät oman onnensa nojaan.

Lounais-Suomen poliisi epäilee tapauksessa vakavaa laiminlyöntiä. Tällä hetkellä poliisi tutkii sitä pelastustoiminnan laiminlyöntinä, mutta rikosnimike saattaa vielä muuttua tai nimikkeitä voi tulla lisää tutkinnan edetessä.

– Poliisi kuulee kotihoidon edustajia rikoksesta epäillyn asemassa. Poliisin tehtävänä on selvittää, olisiko terveydenhuollon edustajien pitänyt toimia toisin ja minkälainen vastuu heillä on pariskunnan kohtalosta, sanoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Valtteri Kemppi.

Pöytyällä asuva pariskunta ei ollut kotihoidon asiakkaana, mutta mies oli hiljattain pyytänyt apua kotona pärjäämiseen. Avuntarve oli siis kotihoidon tiedossa ja sieltä reagoitiinkin käymällä pariskunnan kotona muutaman kerran elokuun lopussa.

Näiden käyntien jälkeen kotihoito ei enää saanut yhteyttä pariskuntaan, vaikka hoitajat kävivät oven takana ja yrittivät soittaa vanhuksille. Viimeisen kotikäynnin jälkeen kului yhdeksän päivää ennen kuin kotihoito soitti hätänumeroon ja pyysi poliisia käymään kohteessa.

Poliisin tullessa paikalle nainen oli ehtinyt kuolla ja mies makasi lattialla hyvin heikossa kunnossa. Hän on edelleen sairaanhoidossa.