Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Havainnekuva: Uusi Espoon teatterisali tulossa paraatipaikalle – 60 miljoonan investoinnin uskotaan lisäävän koko kaupungin imua

Vuosikymmenten vääntö teatterin tiloista on loppusuoralla, sillä Kulttuurikeskuksen laajennuksen hankesuunnitelma on tulossa kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Kulttuurikeskuksen laajennukseen on tarkoitus rakentaa uusi teatterisali Espoon kaupunginteatterille.

Kaupungin keskiviikkona lähettämän tiedotteen mukaan teatteri rakennettaisiin kiinteäksi osaksi nykyistä kulttuurikeskusta, jotta esimerkiksi aulatilojen ja yleisöpalvelujen hyödyntäminen on helppoa.

Laajennusosaan tulisi 500 paikan teatterisali ja harjoitussali oheistiloineen.

Alustavien laskelmien mukaan laajennusosa maksaisi noin 60 miljoonaa euroa.

Laajennusosa korvaisi Espoon Kaupunginteatterin käytössä nyt olevan Revontulihallin.

Kulttuurikeskuksen saattoliikenne hoidetaan jatkossa Kaupinkalliontieltä, sillä Kulttuuriaukio on tarkoitus vapauttaa autoilta kevyen liikenteen ja tapahtumien käyttöön.

Kaupunkiympäristön toimialajohtaja Olli Isotalo sanoo tiedotteessa, että Kulttuurikeskuksen laajennuksesta ja uudistuvasta Kulttuuriaukiosta muodostuu koko kaupungin keskeiset vetovoimatekijät.

Kulttuuriaukion ympärille on tulossa toimisto- ja liiketilaa, palveluita ja asuntoja.

Kulttuurikeskuksen laajennuksen sekä Kulttuuriaukion suunnittelee Arkkitehtitoimisto ALA Oy, joka on suunnitellut muun muassa Helsingin keskustakirjasto Oodin ja Helsinki-Vantaan lentokentän terminaali 2:n laajennuksen.

Laajennuksen rakentaminen voisi alkaa talvella 2024 ja uusi teatteri saataisiin käyttöön syyskaudella 2027.

Nykyisen kulttuurikeskuksen toiminta turvataan laajennustyön aikana.