Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Havainnekuva: Tallinnan keskustan toria odottaa huima muutos muutamassa vuodessa – valmista jo 2025

Perinteisellä Tallinnan keskustorilla (viroksi Keskturg) on lähivuosina edessään mittava remontti. Torilla on tarkoitus tehdä saman mittakaavan uudistus, kun aikanaan tehtiin Tallinnan rautatieaseman naapurissa sijaitsevalla Balti Jaam -torilla.

Molemmat torialueet omistaa kiinteistökehitys- ja vuokraustoimintaan keskittynyt Astri-konserni.

Konsernin mukaan torialueen uudistamiseen liittyvässä byrokratiassa on nyt edistytty ja tämänhetkisten tietojen mukaan uusittu keskustori avataan yleisölle vuonna 2025. Keskustorin uudistuksesta ja uuden kauppahallin suunnittelusta vastaa virolainen arkkitehtitoimisto Koko Arhitektid.

– Keskustorin yksityiskohtainen suunnittelu on parhaillaan työn alla. Lisäksi olemme tekemässä sopimusta Tallinnan kaupungin kanssa. Kun tämä on tehty, alueen yksityiskohtainen kaava menee vielä kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi, Astri Kinnisvara OÜ:n hallituksen jäsen Tarmo Kleimann kertoo Viron yleisradion haastattelussa.

Kleimannin mukaan vielä ei ole kuitenkaan varmaa, valmistuuko tori vuoteen 2025 mennessä. Asiaan vaikuttaa hänen mukaansa heikko taloustilanne sekä koko ajan kohoavat kustannukset.

Astri-konserni osti Tallinnan keskustorin tontin jo vuonna 2019 ja alkuperäisen aikataulun mukaan uudistuneen tori ja uuden kauppahallin piti valmistua vuoteen 2023 mennessä.