Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iso rekrytointitapahtuma yhdistää ukrainalaiset työnhakijat ja suomalaiset yritykset Espoossa – "Paras tapa auttaa sotaa paenneita"

Espoossa järjestetään lokakuussa iso rekrytointitapahtuma, jossa paikalliset yritykset pääsevät kohtaamaan ukrainalaisia sotaa paenneita ihmisiä.

Moni ukrainalainen on keväästä lähtien yrittänyt etsiä työtä Suomesta.

Espoon Metro Areenalla 25. lokakuuta kello 12–16 järjestettävässä tapahtumassa työnhakua edistetään muun muassa tulkkausavulla.

Rekrytori Ukraine Aid Finland -tapahtuman osastot ovat yrityksille maksuttomia, ja työnhakijoilla on tapahtumaan vapaa pääsy. Kielitukea tarjotaan ukrainaksi, venäjäksi ja englanniksi.

– Paras tapa auttaa Ukrainan sotaa paenneita ihmisiä kotoutumaan ja integroitumaan suomalaiseen yhteiskuntaan on tarjota heille mahdollisuus työllistyä, sanoo tapahtumaa organisoiva toimittaja Ira Hammermann.

Hammermann on yksi Suomenojan Ukraine Aid Finland -avustuskeskuksen perustajista.

Rekrytointitapahtuman suojelijaksi on lupautunut Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

– Espoo haluaa edistää ukrainalaisten työllistymistä. Meidän on myös käytettävä kaikki keinot työvoimapulan helpottamiseksi, Mäkelä toteaa.

Tapahtuman esikuva on Tampereella viime keväänä järjestetty Rekrytori Ukraina -rekrytapahtumien sarja, jonka tuottaja Honkalamedia Oy vastaa myös käytännön järjestelyistä Espoossa.

Järjestelyissä ovat mukana myös Laurea-ammattikorkeakoulu, Omnia ja Uudenmaan TE-palvelut.