Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomeen tulee ensimmäinen kissasairaala – "Kissoille eläinlääkärikokemus on erityisen stressaava"

Stockmannin vanhaan pääkonttorirakennukseen Pitäjänmäessä rakennetaan tilat uudelle eläinsairaalalle.

Tiloihin muuttaa Eläinsairaala Mevet. Muuton on tarkoitus tapahtua ensi kesään mennessä.

Eläinsairaalan tiloihin rakennetaan myös oma erillinen kissasairaala, joka on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Sairaalanjohtaja Antti Kuosmasen mukaan palveluiltaan uusi eläinsairaala on korkeatasoinen ja huippuvarusteltu ympärivuorokauden päivystävä pieneläinsairaala.

Leikkaussalien määrä kasvaa nykyisestä kolmesta viiteen ja erityisesti tehohoitopotilaita voidaan hoitaa entistä paremmin.

Muuton yhteydessä uusitaan sairaalan laitteita ja varustelua. Hankintalistalla on uusi TT-laite eli tietokonetomografialaite, joka tarkentaa ja monessa tapauksessa nopeuttaa diagnosointia, jos röntgen ei antaisi tarpeeksi informaatiota.

Laitteen kuvan laatu ja nopeus ovat huippuluokkaa. Se tulee olemaan Suomessa ensimmäinen pieneläintutkimuksiin tarkoitettu tämän tason tietokonetomografialaite ja vastaavia laitekokonaisuuksia on kansainvälisestikin vain harvoissa eläinsairaaloissa.

Uuden sairaalan tilat on suunnitellut arkkitehtitoimisto Raami Arkkitehdit. Mevetin eläinlääkärit, klinikkaeläinhoitajat ja asiakaspalvelijat ovat osallistuneet uusien tilojen suunnitteluun. Sitä varten on käytetty 3D-mallinnusta ja virtuaalitodellisuutta.

–  Esimerkiksi laboratoriot ja välinehuollot piirrettiin niiden työntekijöiden kanssa, jotka tiloissa tulevat työskentelemään. Kirurgit ja leikkaussalin hoitajat osallistuivat vastaavasti leikkausosaston suunnitteluun. Suunnitelmia ei lyöty lukkoon ilman, että työntekijät pääsivät niihin vaikuttamaan, sanoo Kuosmanen tiedotteessa.

Uuden kissasairaalan myötä kissoille ja koirille on omat odotustilat, vastaanotto, tutkimushuoneet sekä sairaala- ja teho-osasto.

– Kissoille eläinlääkärikokemus on erityisen stressaava. Haluamme rakentaa meidän kissapotilaille mahdollisimman sopivan ympäristön, Kuosmanen kertoo tiedotteessa.

Kissojen eläinlääkärikäyntiin liittyvää stressiä voidaan lievittää, kun kissat eivät kuormitu esimerkiksi vieraista äänistä tai siitä, että tutkimushuoneessa on koiran haju. Näin voidaan vähentää esimerkiksi rauhoitteiden käyttöä toimenpiteissä.

Mevetin tavoitteena on saada myös Cat Friendly Clinic -sertifiointi muuttoon mennessä. Sertifikaatin saamisessa kissoille erilliset tilat ovat yksi selkeä kriteeri. Lisäksi statuksen saaminen vaatii, että henkilökunta on kouluttautunut erityisesti kissapotilaiden hoitamiseen ja käsittelyyn.

Eläinsairaala Mevet kuuluu Evidensia-ketjuun, jolla on 11 ympäri vuorokauden päivystävää eläinsairaalaa ja 38 eläinlääkäriasemaa eri puolella Suomea.