Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapiola Sinfonietta vie kuulijat Seinen rannalle Pariisiin – konserttisarjan avaa Irina Björklund

Tapiola Sinfonietta kuljettaa konserteissaan monenlaisiin tunnelmiin.

Tapiola Sinfonietta kuljettaa kuulijansa tänä syksynä Pariisiin. Luvassa on kolmen erilaisen konsertin sarja, Pariisi-festivaali 30.9.–14.10.

– Halusimme uudistua ja tuoda kauteen jotain uutta, Tapiola Sinfoniettan taiteelliseen johtoryhmään kuuluva I konserttimestari Janne Nisonen sanoo.

Nisosen mukaan kilpailu yleisöstä on tällä hetkellä kovaa, ja Tapiola Sinfonietta haluaa tavoittaa myös uutta yleisöä.

– Heitin ilmaan sanan Pariisi – että mitä sen alle saisi rakennettua – ja muut innostuivat.

Pariisi-festivaalin avauskonsertin tähtenä on laulaja-näyttelijä Irina Björklund.

Konsertti on saanut nimensä hänen vuonna 2014 julkaistusta albumista La vie est une fête, Elämä on juhla.

Konsertissa kuullaan ikivihreitä ja uudempia Suomi-iskelmän hittejä, joiden uudet sovitukset ovat Marzi Nymanin, Sampo Kasurisen ja Arttu Takalon käsialaa.

– Pariisi on kulttuurien sulatusuuni, jonne kaikki ovat halunneet mennä näyttäytymään, työskentelemään ja haistelemaan ilmapiiriä.

Toisessa Pariisi-aiheisessa konsertissa kuullaan teoksia neljältä Pariisissa asuneelta säveltäjältä, muun muassa Kaija Saariaholta, jonka toinen kotimaa on Ranska. Tapiola Sinfonietta on Janne Nisosen mukaan soittnaut Saariahon sävellyksiä "säännöllisen epäsäännöllisesti". Nyt kuullaan tos Terra Memoria jousiorkesterille.

Konsertissa kuullaan myös Wolfgang Amadeus Mozartin Sinfonia nro 31 D-duuri, KV 297 ”Pariisilainen”.

Solistiksi konserttiin saapuu espanjalainen laulaja María Toledo.

Pariisi-festivaalin kolmannessa konsertissa kuullaan ranskalaisten säveltäjien musiikkia. Valojen kaupunki-konsertin säveltäjät ovat Albert Roussel, Henri Dutilleux ja Francis Poulenc.

– Olimme onnekkaita, koska saimme solistiksi kuuluisan nuoren huippucembalisti Jean Rondeaun, Nisonen iloitsee.

Festivaalin aikana kuullaan myös taiteilijahaastatteluita. Spotifyssa on tätä tapahtumaa varten kuratoitu ranskalaisen musiikin soittolista ja Espoo kulttuurikeskuksen Cafe Mollissa on ranskalaisvivahteinen menu.