Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Useita tunteja kestänyt BDSM-sessio Kauniaisissa johti käräjille – miehelle yli 2 vuotta ehdotonta vankeutta

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 36-vuotiaan miehen kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä raiskauksesta.

Tuomion taustalla on Kauniaisissa keväällä 2020 tapahtunut sadomasokistinen BDSM-sessio, jonka toisena osapuolena oli tekijän kanssa satunnaisessa seksisuhteessa ollut asianosainen.

Vankeusrangaistuksen lisäksi mies tuomittiin korvaamaan yhteensä 11 000 euron kipu- ja haittakorvaukset sekä liki 2 000 euron edestä sairaala- ja lääkekuluja.

Mies kiisti syytteen. Hänen mukaansa BDSM-seksiä harrastettiin yhteisymmärryksessä ja hän oli saanut kumppaniltaan suostumuksen jokaiseen aktin vaiheeseen.

Mies katsoi, että oli kumppanin vastuulla selkeästi ilmaista, mikäli tämä ei tahtonut jotain tiettyä aktin muotoa.

Aktissa käytettiin muun muassa nänninipistimiä – jotka mies poisti pian pyynnöstä – anaalitappia, nippusiteitä sekä piiskausta. Lisäksi mies kuristi asianomaista lähelle tajunnan menetystä ja läpsi tätä kasvoille.

Oikeuden ratkaisussa keskeiseksi nousi se, oliko mies varmistanut suostumuksen riittävällä tavalla.

Oikeuden mukaan useita tunteja kestäneeseen sessioon kuului osia, joissa lähtökohtaisesti toteutui rikoksen tunnusmerkistö ja tällöin suostumuksen tuli olla nimenomainen.

Asianosaisen mukaan hän oli antanut suostumuksensa sidontaan sekä anaalitapin käyttöön.

Osaan miehen ehdotuksista asianosainen oli reagoinut hymähtelyllä. Tämä ei oikeuden mukaan ollut riittävää täyttämään suostumuksen antamista.

Oikeus katsoi myös, että miehen tekohetkellä käyttämä amfetamiini sekä pitkä 20 tunnin valveilla olo heikensivät miehen arviointikykyä.

Mies ja asianosainen olivat tavanneet Tinder-seuranhakupalvelussa. Miehellä oli BDSM-seksistä pitkä kokemus ja useita kumppaneita, joista kaksi todisti oikeudessa miehen puolesta.

Asianosainen oli BDSM:n suhteen sen sijaan varsin kokematon.

Asianosaiselle aiheutui tapahtumista ahdistuneisuutta ja pelko-oireita mahdollisten sukupuolitautien takia.

Oikeus antama kahden vuoden vankeustuomio on rangaistusasteikon alapäästä. Törkeästä raiskauksesta voidaan tuomita vankeutta vähintään kaksi ja enintään 10 vuotta.

Lieventävänä asianhaarana oikeus piti sitä, että BDSM-sessio oli alkanut yhteisymmärryksessä ja mies oli ainakin johonkin asti ollut siinä käsityksessä, että asianomistaja oli tekoihin suostuvainen.

Oikeuden mukaan väkivalta oli kuitenkin monenlaista, sukupuoliyhdyntöjä oli useita ja seksisessiota jatkui tuntien ajan.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Edit klo 14.34 Korjattu miehen ikää.