Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Soittakaa Paranoid! – Kuka keksi keikkapaikoilla usein kuullun huudon? – Se selviää tässä jutussa

Toimittaja-kirjailija Jari Korkin juuri ilmestynyt teos Manserock jäi soimaan (Docendo) kertoo myös suomalaisilla keikkapaikoilla usein kuullun "soittakaa Paranoid" -huudon alkuperän.

Huudon keksiminen on pantu pitkän linjan rocktoimittaja ja sarjakuvataiteilija Juho Juntusen piikkiin ja Juntunen myöntää kirjassa, että asiassa on vinha perä.

– Olimme moottoripyöräkaverini Iivun kanssa Daytonassa ja tumma pianisti soitteli kaikessa rauhassa klassikoita pianobaarissa. Siinä oli jotain suomalaisia kuulemassa, kun huudeltiin ja se lähti vähän leviämään, Juntunen kertoo.

Myöhemmin mies jatkoi "soittakaa Paranoid" -huutelua Suomessa ja sai pian huomata, että jotkut opettelivat Black Sabbathin Paranoidin varta vasten.

– Joskus kun menee keikalle, niin hävettää. Että tulinko luoneeksi hirviön. Mutta toisaalta ajattelee, että onhan se hyvä, että on saanut sentään jotain tässä elämässä aikaiseksi, Juntunen toteaa Korkin teoksessa.