Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauppakeskuksen 10 000 neliön laajennus etenee Espoossa – luvassa myös kattopuutarha ja uusi pysäköintilaitos

Kauppakeskus Sellon laajennussuunnitelmat etenevät päättäjien käsittelyyn. Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee ensi viikolla asemakaavan muutosta, joka mahdollistaisi Sellon laajenemisen nykyisen bussilaiturialueen päälle. Jatkossa bussiterminaali toimisi laajennusosan alla.

Lopullisesti asemakaavan muutoksesta päättää kaupunginhallitus.

Lue myös:

Sello kaavailee edelleen laajennusta bussiterminaalin päälle: "Kauppakeskukset pitävät pintansa tulevaisuudessakin"

Laajennusosan viereen länsipuolelle, aivan rataan kiinni tulisi lisäksi uusi, noin 330-paikkainen Rataparkki-pysäköintilaitos. Laitoksesta on ajoyhteys sekä laajennusosaan, nykyiseen kattopysäköintiin että kauppakeskuksen maanalaiseen pysäköintiin.

Sellon laajennusosa olisi kooltaan noin 10 000 neliömetriä. Laajennukseen tulisi palvelu- ja liiketiloja ja rakennuksen katolle sijoittuisi puutarha sekä kahviloita.

Samalla myös Sellon ja Leppävaaran kirjaston välissä sijaitsevaa Viaporintoria on määrä elävöittää.

Leppävaarassa ryhdytään lähivuosina rakentamaan myös junaradalla, kun Leppävaaran ja Kauklahden välille rakennetaan lisäraiteet. Sellon laajennus ja pysäköintilaitos on tarkoitus sovittaa yhteen Espoon kaupunkiratahankkeen kanssa.

Kaupunkiradan rakentaminen vaikuttaa myös Leppävaaran asemaan, mutta isompia muutostöitä asemalla ei tarvitse tehdä.

Lue myös:

Jättimäinen urakka tuo 5 viikon katkoja rantaradalle tulevina kesinä – rakennustyöt alkavat loppuvuodesta

Sellon laajennus oli alunperin osa laajempaa suunnitelmaa, jossa radan yli olisi rakennettu kulkusilta, Turuntietä olisi siirretty ja radan pohjoispuolelle olisi rakennettu uusi kortteli.

Nämä suunnitelmat kaupunginhallitus kuitenkin hylkäsi keväällä 2021. Radan pohjoispuolisen alueen suunnitelmista on tarkoitus järjestää arkkitehtikilpailu.

Kansainvälisen, kaksivaiheisen ideakilpailun on määrä käynnistyä myöhemmin syksyllä.

Lue myös:

"Tikkurilan mallin putki ei kelpaa” – Leppävaaran keskustan suunnitelmille tyrmäys, tilalle lähdetään työstämään "suurinta Suomessa rakennettavaa kaupunkikeskustaa"

Espoossa on suunniteltu kahdeksan vuotta Leppävaaran keskustan mittavaa uudistamista, nyt hankkeesta leimahti riita puolueiden välille – "Katastrofi alueen kannalta"