Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voimalajeja harrastava suomalainen keittiöpäällikkö kirjoitutti nimensä Guinnessin kirjaan, valmentajalta ratkaiseva ele – "Se oli liikuttava"

Vantaalainen Jetro Luumi liikutti parinsa kanssa voimaköyttä yli tunnin putkeen.

Keittiöpäällikkö Jetro Luumi on päässyt vuoden 2023 Guinnessin maailmanennätyskirjaan.

Hän liikutti voimaköyttä kaksin käsin ennätykselliset 1 tunnin 2 minuuttia ja 45 sekuntia putkeen.

Tiedotteen mukaan kyseessä oli pisin kahden ihmisen tekemä aaltoliike voimaköydellä: Luumi rikkoi ennätyksen yhdessä parinsa jujutsumentori Delcio Pereiran kanssa.

Kamppailulajeja harrastava Luumi halusi kokeilla ennätystä yhdessä taistelulajiekspertti Pereiran kanssa päähänpistosta.

Parivaljakolla on ollut tapana heilutella alkulämmittelynä köysiä ennen varsinaisia kamppailutreenejä. Ensin köyden heiluttelua on tehty viisi minuuttia, sitten kymmenen minuuttia ja lopulta miltei sata minuuttia putkeen.

Pereiran ehdotuksesta kaverukset päättivät yrittää rikkoa Guinnessin maailmanennätyksen, joka oli 59 minuuttia.

Jotta ennätysyritys voitiin hyväksyä, kaksikolle annettiin tarkat säännöt voimaköysien mitasta, painosta ja ympärysmitasta.

Lisäksi aaltoliikkeelle määriteltiin Guinnessiin virallisten sääntöjen mukainen liikerata.

Luumi kertoo jännittäneensä koitosta.

–  Vain toinen meistä saattoi saada ennätyksen nimiinsä. Kun olimme ylittäneet edellisen ennätysajan, mentorini Pereira irrotti köysistä ja näin antoi ennätyksen minulle. Se oli liikuttava ele, Luumi kuvaa tiedotteessa.