Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Havainnekuva: Uusi teatterisali otti askeleen eteenpäin Espoossa – näin se sijoittuisi osaksi Tapiolaa

Espoon kulttuurikeskuksen teatteri aiotaan rakentaa uudisrakennuksena Kulttuuriaukiolle, nykyisen kulttuurikeskuksen yhteyteen.

Kulttuurilautakunta on antanut suunnitelmista lausuntonsa. Se painottaa, että uusi teatterilaajennus tulee suunnitella siten, että kulttuurikeskuksen tiloista muodostuu yhtenäinen kokonaisuus, joka tuottaa synergiaa ja tehokkuutta.

Kulttuurilautakunta on huolestunut siitä, ettei hankkeeseen sisälly kulttuurikeskuksen peruskorjausta.

Lautakunta korostaa hankkeen merkitystä sekä Espoon että kansallisen ja kansainvälisen kulttuuritarjonnan kannalta.

Uusi teatterisali oheistiloineen rakennetaan nykyisen Kulttuurikeskuksen viereen Tapionkentän ja Kulttuuriaukion väliin nykyisten padel- ja koripallokenttien kohdalle.

Uudisrakennuksen myötä Espoon kaupunginteatteri saa pitkään odotetut asianmukaiset esitys- ja harjoitustilat.

Laajennuksen jälkeen kulttuurikeskuksessa on kolme esitys- ja tapahtumakäyttöön suunniteltua salia sekä harjoitustila.

Uuden teatterisalin katsomossa on noin 500 paikkaa ja se voidaan tarvittaessa laajentaa 700-paikkaiseksi. Parvella on noin 200–300 ja permannolla 300–400 paikkaa.

Tarvittaessa käytetään siirtokatsomoita, jotka mahdollistavat erimuotoiset katsomo- tai näyttämöratkaisut.

Uuden näyttämöalueen kokonaisalaksi on kaavailtu 22 x 17 metrin suuruista tilaa.

Harjoitustila vastaa kooltaan näyttämäaluetta ja se toteutetaan niin, että siellä voidaan harjoitella samaan aikaan kun salissa on menossa esitys.

Esitystoimintaa tukemaan suunnitellaan toimivat asiakas-, aula-, kokous- ja ravintolapalvelut sekä yleisötyötilat.

Uudet tilat on suunniteltava niin, että olemassa oleviin tiloihin joudutaan tekemään mahdollisimman vähän muutoksia.

Uusi teatterisali ja sen varustelu suunnitellaan ensisijaisesti Espoon Kaupunginteatterin toimintatarpeisiin. Teatterisalissa voidaan toteuttaa yhteistuotantoja eri kulttuuritoimijoiden kanssa ja kutsua valmiita esityksiä vierailulle.

Uudisrakennuksen hinnaksi on tämän vuoden syyskuussa arvioitu noin 60 miljoonaa euroa. Lisäksi kulttuuriaukion uudistaminen ja kunnallistekniikan parantaminen maksavat yhteensä vajaat neljä miljoonaa euroa.

Kulttuuriaukiosta kehitetään elävä tapahtumapaikka.

Tulevaisuudessa siellä voidaan järjestää esimerkiksi konsertteja, ruokatapahtumia, ulkoilmaelokuvia, kaupunkitansseja ja sirkusesityksiä. Aluetta voidaan hyödyntää myös kaupunkilaisten omiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Suunnittelussa varataan paikka esiintymislavalle ja isolle näytölle.

Uusi esityssali on tarkoitus toteuttaa niin, että kulttuurikeskuksen nykyinen toiminta turvataan laajennustyön ajan.

Kulttuuriaukion ympäristö muuttuu tulevaisuudessa melkoisesti. Keilahallin talo ja Kaupinkallion paikoitustalo puretaan alueen uudelleenkaavoituksen jälkeen. Myös Marimekkotalon paikalle kaavaillaan uutta rakennusta.