Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asukaspuistoja uhkaa raju leikkaus Espoossa – myös lapsiperheille tärkeä Espoo-lisä joutumassa leikkuriin

Espoon asukaspuistojen ja kerhojen määrää aiotaan karsia säästösyistä reilusti alle puoleen. Jos kaupungin säästösuunnitelmat toteutuvat, Espoossa toimisi vuoden päästä syksyllä 5–6 asukaspuistoa ja vain yksittäisiä kerhoja.

Tällä hetkellä Espoossa toimii 16 asukaspuistoa ja 27 kerhoa.

Asukaspuistojen karsiminen sisältyy kaupungin ensi vuoden talousarvioesitykseen ja taloussuunnitelmaan vuosille 2023–2025.

Lopetettavien asukaspuistojen määrän kerrotaan varmistuvan, kun säästettävä euromäärä tarkentuu.

Monissa asukaspuistoissa järjestetään aamupäivisin toimintaa lapsiperheille, ja iltapäivisin sisätilat ovat olleet pääasiassa koululaisten käytössä.

Asukaspuistoissa pienille koululaisille on tarjottu myös välipalaa pientä maksua vastaan.

Espoossa esitetään leikkauksia myös kotihoidon tuen Espoo-lisää. Talousarvioesityksen mukaan Espoo-lisää maksettaisiin 1. maaliskuuta alkaen vain alle 1,5-vuotiaista perheen nuorimmista lapsista nykyisen 2,5 vuoden iän sijaan.

Samalla Espoo-lisän saamisen ehtoa muutettaisiin niin, että sitä maksetaan, vaikka nuorimman lapsen sisarukset olisivat varhaiskasvatuksessa.

Espoo-lisän määrä on säilymässä ennallaan 160 eurossa kuukaudelta.

Lasten kotihoidon tukea voivat saada perheet, joilla on alle 3-vuotias lapsi. Tukeen kuuluu lakisääteinen kotihoidontuki ja harkinnanvarainen kuntalisä (Espoo-lisä).

Espoo-lisän rajaamisen kerrotaan Suomenkielisen varhaiskasvatuksen talousarvioesityksessä 2023 ja taloussuunnitelmassa 2023–2025 olevan Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelman merkittävin toimenpiden vuodelle 2023.