Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Järjetön joukkopahoinpitely alkoi nettihuhusta – 17–18-vuotiaiden miesten raa'at teot tallentuivat videolle ja vievät tekijät vankilaan

Käräjäoikeus on passittanut vankilaan kolme nuorta miestä, jotka pahoinpitelivät uhrinsa erityisen raa'asti Kirkkonummen juna-asemalla viime vuoden kesäkuun alussa.

Kolmen miehen porukka oli tullut myöhään illalla asemalle juovuksissa. Paikalla oli viettämässä aikaa muutaman miehen ryhmä, joista kolmikko ryhtyi uhkailemaan yhtä. Uhrin mukaan miehet kinastelivat netissä julkaistusta perättömästä huhusta.

Tilanne kärjistyi, ja kolmen miehen porukka ryhtyi yhdessä pahoinpitelemään miestä, jota lyötiin ensi kasvoihin ja sen jälkeen hänet painettiin maahan.

Uhria potkittiin useita kertoja päähän ja hänen päälleen tallottiin. Uhri sai useita vammoja eri puolille kehoa.

Pahoinpitelyn aloittanut mies kertoi poliisille, ettei pahoinpitelylle ollut erityistä syytä.

Tapauksen selvittelyä helpottivat valvontavideon kuvat, joista pahoinpitelyn kulku näkyi melko tarkasti.

Syyttäjä vaati päätekijälle rangaistusta joko tapon yrityksestä tai törkeästä pahoinpitelystä. Kahden muun osalta syyttäjän mielestä kyseessä oli törkeä pahoinpitely.

Vastaajat myönsivät pahoinpitelyn, mutta kukaan heistä ei myöntänyt, että he olisivat aikoneet tappaa uhrin.

Käräjäoikeus pohti aikaisempien ennakkotapausten valossa, onko kyseessä tapon yritys ja päätyi siihen, että rangaistus määrätään päätekijänkin osalta törkeäksi pahoinpitelyksi.

Kaikille kolmelle tuli ehdoton vankeusrangaistus. Päätekijä sai ehdotonta vankeutta 1 vuoden ja 11 kuukautta. Toinen miehistä sai 1 vuoden ja 3 kuukauden ja kolmas 1 vuoden ja 6 kuukauden tuomion.

Lyhyimmät tuomiot saaneilla miehillä oli aiempia ehdollisia rangaistuksia ryöstöistä, joten tuomio tuli nyt ehdottomana.

Kaksi tuomituista oli tekohetkellä 18-vuotiaita. Nuorin oli 17-vuotias.

Vahingonkorvauksia kolmikko joutuu yhdessä maksamaan runsaat 4 000 euroa muun muassa uhrille kivusta ja särystä.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden 22.9. antama tuomio ei ole vielä lainvoimainen.