Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoo haluaa suunnistuksen megatapahtuman isännäksi – tavoitteena 50 000 urheilijaa ja vierasta

Espoon Suunta hakee Jukolan ja Venlojen viestiä vuosille 2027 tai 2028 yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa.

Jukolan ja Venlojen Viesti on maailman suurin suunnistusviestitapahtuma. Viestin tapahtumakeskuksessa vierailee kisojen aikana noin 50 000 ihmistä, joukossa maailman suunnistuksen huippuja.

Aikaisempien tapahtumien pohjalta on arvioitu, että Jukolan Viestin aluetaloudellinen vaikutus on nykyisellään noin 6–7 miljoonan euron välillä.

– Espoon Suunta on yksi Suomen johtavista suunnistusseuroista ja on sanomattakin selvää että myös se kaunein ja kirkkain lajin tapahtuma halutaan järjestää Espoossa, sanoo seuran puheenjohtaja Pasi Laaksonen tiedotteessa.

Kilpailukeskus eli Jukolan kylä tullaan seuran ja kaupungin yhteisten suunnitelmien mukaan rakentamaan Ämmäsmäen alueelle Turunväylän lähistölle.

Kilpailumaasto on tyypillistä uusmaalaista talousmetsää ja suunnistusradat sekä kilpailutoiminnot suunnitellaan alueen luontoarvot ja riistanhoito huomioiden.

Espoon Suunta on suunnistuksen erikoisseura, jonka tavoitteena on edistää luontoliikuntaa ja suunnistusharrastusta Espoossa ja lähialueilla. Seuran toiminnan pääpaino on kesäsuunnistuksessa.

Kilpailijalisenssimäärillä mitattuna Espoon Suunta on Suomen suurin suunnistusseura. Seura on järjestänyt vuosien saatossa Nuorten Jukolan ja useita kertoja SM-kilpailuita ja järjestää joka vuosi mm. kansalliset eGames kilpailut.

Virallinen hakemus järjestämisoikeudesta jätetään lokakuun loppuun mennessä. Jukolan viestin kaikki oikeudet omistaa Kaukametsäläiset ry. Yhdistyksen tehtävänä on valvoa ja kehittää Jukolan Viestin brändiä ja tapahtumaa.