Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Virun naapurissa sijaitsevaa kauppakeskusta odottaa muutos Tallinnassa – uusi omistaja on tunnettu liikemies

Tallinnan ydinkeskustassa Viru-keskuksen naapurissa sijaitseva Foorum -kauppakeskus on vaihtanut omistajaa.

Tunnettu virolainen liikemies Urmas Sõõrumaa on hankkinut keskuksen omistukseensa luodakseen alueelle paremmin toimivan liiketoimintaympäristön.

Sõõrumaan omistukseen kuuluva US Real Estate -yhtiö omistaa myös Foorum-kauppakeskuksen naapurissa sijaitsevan Rotermannin korttelin sekä Patarein merilinnoituksen.

– Tavoitteenamme on parantaa Rotermannin korttelin ympäristöä ja antaa Tallinnan vilkkaimman risteyksen ympäristölle uutta henkeä. Foorum-kauppakeskuksen ostaminen on osa suunnitelmaamme avata Rotermannin korttelia myös Narvan maantien suuntaan, Urmas Sõõrumaa sanoi Viron yleisradion haastattelussa.

Foorum-kauppakeskus sijaitsee vinosti Viru-keskusta vastapäätä, Hobujaama-kadun ja Narvan maantien risteyksessä. Rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa on kauppakatu ja ylemmissä kerroksissa on toimistotiloja. Vuokrattavaa tilaa on yhteensä 9 600 neliömetriä, josta puolet on liiketilaa ja puolet toimistotiloja. Rakennuksen suurimmat vuokralaiset ovat tällä hetkellä KPMG, Vapiano ja Swedbank.

Tallinnan kaupunki on allekirjoittanut sopimuksen uuden satamaan johtavan raitiolinjan rakentamisesta. Se tulee kulkemaan Foorum-kauppakeskuksen ja Rotermannin korttelin välistä. Tämän seurauksena Hobujaama-katu ja -aukio saavat tulevaisuudessa uuden ilmeen.