Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bensan hinta ampaisi Virossa – seuraus näkyy nyt poikkeusilmiönä kaduilla

Normaalisti Viron pääkaupungin kaduilla näkyy kouluvuoden alkaessa syyskuussa tavallista enemmän autoja. Tänä vuonna tätä ilmiötä ei ole nähty.

Tallinnan kaupunginvaltuuston mukaan autojen määrä kaupungin kaduilla on pudonnut 10 prosenttia. Syynä on kallis bensan hinta ja kovana jylläävä inflaatio.

Normaalisti Viron pääkaupungin kaduilla näkyy kouluvuoden alkaessa syyskuussa tavallista enemmän autoja. Tänä vuonna tätä ilmiötä ei ole nähty. Syynä on koko vuoden ajan noussut bensan hinta, joka on johtanut autojen määrän vähenemiseen liikenteessä.

– Autojen määrä oli tänä syksynä 10 prosenttia pienempi kuin viime vuonna sekä vuoden 2019 syksyllä, Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Tanel Kiik kertoo Viron yleisradion haastattelussa.

Kiikin mukaan trendin uskotaan jatkuvan, kun ihmiset ryhtyvät saamaan talven ensimmäisiä lämmityslaskuja.

Kaikki eivät kuitenkaan vaihda joukkoliikenteen käyttäjiksi, vaikka sen käyttö on kaikille tallinnalaisille ilmaista. Esimerkiksi Tallinnassa bussimatkustajien määrä ei ole vielä palannut pandemiaa edeltävälle tasolle.

– Kaikki autoista luopuneet eivät ole siirtyneet joukkoliikenteen käyttäjiksi. He käyttävät muita kulkuvälineitä tai työskentelevät etänä, Kiik sanoo.