Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolaiseen kauppakeskukseen ilmestyi valtava määrä avaimia – ne kertovat pysäyttävää viestiä

CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundationin Avaimet rauhaan -näyttely on alkuviikon ajan nähtävillä Isossa Omenassa.

Näyttelyssä on konfliktien vuoksi kodittomiksi jääneiden ihmisten kotiavaimia eri puolilta maailmaa. Näyttely myös kertoo avainten omistajien tarinoita, muun muassa nuoren Martti Ahtisaaren tarinan.

CMI:n perustaja ja Nobelin rauhanpalkinnon saaja oli 2-vuotias, kun hän joutui pakenemaan perheineen Neuvostoliiton hyökkäystä kotikaupungistaan Viipurista.

Osa tarinansa kertovista ihmisistä on päässyt palaamaan kotiin, osa on jäänyt pysyvämmin maan sisäisiksi pakolaisiksi ja osa elää ulkomailla elämäänsä odotustilassa, toiveenaan rauha.

– Kuten kaikki tiedämme, kotiavaimilla on valtava merkitys. Ne edustavat turvallisuutta, itsenäisyyttä sekä uusia alkuja. Monessa mielessä kotiavaimet ovat arvokkain omaisuutemme ja kulkevat aina mukanamme. Silti avaimet ovat ensimmäinen asia, joka sotaa pakenevalla jää tarpeettomaksi, CMI:n toimitusjohtaja Janne Taalas sanoo tiedotteessa.

Kotinsa jättämään joutuneita ihmisiä on maailmalla jo yli 100 miljoonaa.

Epävakaa maailmantilanne näkyy CMI:n saamien rauhanvälityspyyntöjen kasvuna. CMI saa vuosittain enemmän rauhanvälityspyyntöjä kuin mihin se voi vastata. Vuonna 2021 näitä pyyntöjä oli ennätysmäärä, 99.

Avaimet rauhaan -näyttely on Isossa Omenassa Clas Ohlson -myymälän lähettyvillä.

Espoosta näyttely jatkaa kolmeen muuhun kaupunkiin.