Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Silminnäkijä: Nainen veti raajarikkoista koiraa perässään 300 metriä Espoossa – oikeus määräsi eläintenpitokiellon

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 64-vuotiaan espoolaisnaisen sakkoihin sekä menettämään lemmikkikoiransa valtiolle.

Naiselle määrättiin neljä vuotta kestävä eläintenpitokielto, joka koskee koiria.

Oikeus katsoi näytetyksi, että nainen aiheutti tahallaan kipua ja tuskaa nivelrikosta kärsineelle 14-vuotiaalle koiralleen.

Jutussa kuultujen todistajien mukaan nainen veti koiraansa perässään pitkiä matkoja, nosti koiraa hihnasta ilmaan, löi sitä remmillä selkään sekä potki koiraa, jotta koira liikkuisi.

Yhden todistajalausunnon antaneen silminnäkijän mukaan nainen veti koiraa perässään asfaltilla ja hiekalla jopa 300 metrin matkan. Silminäkijän mukaan potkut osuivat koiraa taakse ja sivuille, mutta ne eivät olleet erityisen voimakkaita.

Todistajat kiinnittivät naisen toimintaan huomiota ollessaan espoolaisessa koirapuistossa marraskuussa 2020.

Toisen todistajan mukaan naista kehotettiin lopettamaan koiran kaltoinkohtelu. Kolmas todistaja kertoi, että hän oli nähnyt naisen vetävän koiraa perässään 5–6 eri kerralla.

Nainen kiisti lyöneensä ja potkineensa koiraa tai nostaneensa sitä remmillä ilmaan. Hän vastusti myös eläintenpitokieltoa.

Nainen myönsi vetäneensä koiraa muutamia metrejä saadakseen sen liikkeelle. Hän vetosi puolustuksessaan siihen, että oli käyttänyt lemmikkiään säännöllisti fysikaalisessa hoidossa.

Vuoden 2020 lopussa fysiatri oli kehottanut naista lopettamaan koiran, mutta lopettaminen oli tuntunut vaikealta. Koira oli saanut halvauksen noin 6–7 vuotta aiemmin.

Koira määrättiin lopulta lopetettavaksi alkuvuonna 2021 tehdyssä eläinsuojelutarkastuksessa.

Oikeus tuomitsi naiselle eläinsuojelurikoksesta 40 päiväsakkoa, joista kertyy maksettavaa 1 040 euroa.

Lisäksi naisen luovuttava myöhemmin hankkimastaan uudesta lemmikkikoirasta.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.