Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Apteekkari-lehti: Espooseen on tulossa neljä uutta apteekkia lähiaikoina – kolmen paikka jo selvillä

Espooseen on avautumassa lyhyen ajan sisällä neljä uutta apteekkia, kertoo Apteekkari-lehti.

Lehden mukaan uudet apteekit tulevat Espoon keskuksen S-marketin yhteyteen alkuvuodesta 2023 ja Olarin Prismaan keväällä 2023.

Kolmas uusi apteekki on tulossa Mankkaan Sinikallion liikekeskukseen viimeistään tammikuussa 2023.

Myös neljäs uusi apteekki on saanut lainvoimaisen luvan, mutta sen saanut apteekkari ei voi vielä julkistaa apteekin sijaintipaikkaa.

Apteekkarivalinnoista päätti elokuussa Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea, eikä päätöksistä ole valitettu.

Apteekkari-lehden mukaan Espooseen on tulossa viideskin uusi apteekki, sillä apteekkiluvan alun perin saanut henkilö on luopunut luvastaan ja asia on palautunut Fimean käsittelyyn.

Länsiväylä on kertonut aiemmin, että uusien apteekkien perustaminen Espooseen viivästynyt vuosilla valituskierteen takia. Samaan aikaan Espoon asukasluku on kasvanut.

Fimea linjasi jo syksyllä 2017, että maan toiseksi suurimpaan kaupunkiin voidaan perustaa kuusi uutta apteekkia.

Fimean myöntämistä apteekkiluvista valittanut proviisori sai myöhemmin apteekkiluvan Espoon Tapiolan Otso apteekkiin, mutta hän ei ottanut apteekkia vastaan.