Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen suurin työnantaja työllistää 38 000 henkeä – "Näyttää, että rekrytointien määrä ei ole nykyisestä vähenemässä"

Helsingin kaupunki on Suomen suurin työnantaja. Kaupunki rekrytoi jatkuvasti isoja määriä ja tarjolla olevien tehtävien kirjo on laaja.

Henkilöstön saatavuus -yksikön päällikkö Tarja Näkki kertoo, että kaupungille työnantajana tärkeää on se, että jokainen työntekijä voi olla oma itsensä ja tehdä merkityksellistä työtä.

– Helsingin kaupungilla pääsee tekemään joka päivä vaikuttavaa työtä, jotta hyvä helsinkiläinen elämä toteutuisi. Meille on tärkeää, että työntekijä kokee tekevänsä merkityksellistä työtä ja sen tulokset näkyvät kaupungin asukkaiden arjessa, Näkki sanoo.

Helsingin kilpailuvaltteja työmarkkinoilla ovat Näkin mukaan työn merkityksellisyys ja monipuoliset uramahdollisuudet. Työn joustot eri elämäntilanteissa sekä hyvät lomaedut ovat myös keskeisiä etuja.

– Mahdollisuus kasvuun ja kehittymiseen on meille tärkeää ja olemme panostaneet siihen. Haluamme myös, että jokainen saa olla oma itsensä. Työtä tehdään yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Työntantajana meille tärkeitä arvoja ovat tasa-arvo ja yhdenvertaisuus.

Helsinki on Suomen suurin kaupunki ja myös Suomen suurin työnantaja.

Helsingin kaupunki työllistää tällä hetkellä noin 38 000 henkeä. Työntekijöitä etsitään jatkuvasti ja avoinna on tälläkin hetkellä noin 700-800 eri tehtävää.

– Isoin pula työntekijöistä on tällä hetkellä sosiaali- ja terveysalalla sekä varhaiskasvatuksessa. Tilanne on sama muuallakin. Saatavuus näille aloille on haastavaa, Näkki kertoo.

Suomen suurimpana työnantajana kaupungin työtehtävien skaala on laaja.

– Helsingin kaupungilla löytyy hyvin spesifejäkin tehtäviä, joita muilla kunnilla ei ole, Näkki mainitsee.

Lähitulevaisuudessakin kaupungilla riittää avoimia työpaikkoja.

– Rekrytointien määrä tulee säilymään samanlaisena, Näkki toteaa.

Rekry2022 messut Järvenpäässä 4.10. Aino-Areenalla