Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiistaa herättänyt datakeskushanke etenemässä – Espoo myymässä tontin 26,6 miljoonalla

Espoo on myymässä Microsoftille maata Kehä III:n varresta datakeskusta varten. Kauppahinta 21,6 hehtaarin alueesta on noin 26,6 miljoonaa euroa, Espoon kaupunki kertoo tiedotteessa.

Myytävät alueet sijaitsevat Kehä III:n ja Bodominjärven välisellä pelto- ja metsäalueella. Espoon valtuusto on hyväksynyt alueen asemakaavan, mutta kaava ei ole tullut voimaan, koska kaavasta on valitettu.

Datakeskuksen rakentaminen on herättänyt vastustusta etenkin paikallisissa asukkaissa.

Lopullisen kauppakirjan allekirjoittaminen vaatii lainvoimaisen asemakaavan.

Fortum rakentaa datakeskuksen yhteyteen hukkalämmön kierrätyksen, jota hyödynnetään kaukolämpöverkossa.

Fortum on sitoutunut tuottamaan Espoon kaukolämmön hiilineutraalisti viimeistään vuonna 2029, ja datakeskus tukee Espoon tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä, kaupunki kertoo tiedotteessa.

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston on määrä päättää kaupasta kokouksessaan maanantaina 3. lokakuuta.

Microsoft aikoo rakentaa datakeskuksen myös Kirkkonummelle ja Vihtiin. Hukkalämmöllä on määrä kattaa noin 40 prosenttia Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen noin 250 000 kaukolämmön käyttäjän lämmöntarpeesta.

Lue myös:

Jo kolmas iso datakeskushanke vireille – täydentäisi Espoon ja Kirkkonummen datakeskuksia (LV 6.6.2022)

Microsoftin ja Fortumin jättimäinen datakeskushanke ei ole vielä satavarma – toteutuu vain, jos molemmat keskukset voidaan rakentaa (LV 20.3.2022)