Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raidejokerin käyttöönotto voi lykkääntyä – syynä sarja älytöntä ilkivaltaa

Raidejokeri eli Espoon Keilaniemestä Helsingin Itäkeskukseen rakenteilla oleva pikaraitiotie on kohdannut ilkivaltaa.

Raidejokerihanke kertoi asiasta Twitter-tilillään tällä viikolla.

– Harmiksemme joudumme ilmoittamaan, että työmaillamme ja jo luovutetuilla osuuksilla Helsingissä on tehty ilkivaltaa. Nämä teot kantavat pitkää perintöä, sillä jo valmiita pintoja joudutaan avaamaan, jotta vahingot saadaan korjattua, projektista twiitattiin.

– Ilkivaltaa on ollut. Se on kohdistunut melko laajalle alueelle ja kohdistunut sähkökaapeleiden katkomiseen. Kyseessä on ollut hyvin lyhyitä johdon pätkiä, eli meidän näkökulmasta kyse on ollut lähinnä ilkivallasta kuparivarkauden sijaan, avaa tilannetta Länsiväylän sisarlehdelle Helsingin Uutisille tilaajan projektijohtaja Juha Saarikoski Helsingin Kaupunkiliikenteestä.

– Sähkökaapeleita joudutaan kuitenkin siis uusimaan ja korjaavaa työtä tulee paljon suhteessa ilkivaltaan. Korjaukset aiheuttavat myös aikatauluhaasteita käyttöönotolle, jatkaa Saarikoski.

Tarkempaa kustannusarviota korjaustöistä ei toistaiseksi ole. Ilkivaltaa on Saarikosken esiintynyt erityisesti parin edellisen viikon aikana.

Tihutöistä on ilmoitettu poliisille.