Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauppakeskuksen uusi 3 tunnin pysäköintisääntö ärsyttää Espoossa – "Rahastus ei ole asiakaspalvelua, siirryn muualle"

Espoon Leppävaarassa sijaitseva kauppakeskus Sello muutti tänä syksynä pysäköintikäytäntöään rajoittamalla ilmaista parkkiaikaa kolmeen tuntiin. Aiemmin kauppakeskuksessa pysäköinti oli ilmaista viiden tunnin ajan.

Länsiväylän lukijalle tuli yllätyksenä se, että kolmen tunnin rajoitus on vuorokausikohtainen.

– Eli kun aamulla kävin pari tuntia ruokakaupoissa ja iltapäivällä muilla ostoksilla ja ystävän kanssa kahvilla, ne molemmat pysäköintiajat laskettiin yhteen ja erotus tuli maksettavaksi, lukija kirjoittaa Länsiväylän Areenalla.

– Ensinnäkin tuo vuorokausikohtainen keräily on erittäin heikosti informoitu, ja toisekseen tämän mallin mukainen pysäköintiveloitus tulee aiheuttamaan sen, että siirryn muualle ostoksille. Rahastus ei ole asiakaspalvelua, lukija jatkaa.

Sellon kauppakeskuksesta kerrotaan, että kolmen tunnin rajoitus on tosiaan vuorokausikohtainen. Pysäköintiä valvoo Europarkin järjestelmä, joka tunnistaa rekisterinumeron sisään ja ulos ajettaessa.

– Mutta esimerkiksi Finnkinon kanssa on käyttöön järjestely, jossa elokuvalipun ostanut saa lisää kaksi tuntia ilmaista pysäköintiaikaa. Näin elokuvan jälkeen voi käydä esimerkiksi kahvilla tai ostoksilla. Vastaavista järjestelyistä on keskusteltu myös muiden toimijoiden kanssa, kertoo kauppakeskusjohtaja Sanna Kouvalainen.

Kouvalainen kertoo, että pysäköintiuudistus on herättänyt tunteita ja palautetta siitä on tullut jonkin verran. Uudistuksen myötä pysäköintihallin ruuhkat ovat Kouvalaisen mukaan kuitenkin helpottaneet.

– Ehdottomasti parkkipaikan löytää nyt helpommin. Siihen vaikuttavat myös uusitut opasteet, joiden ansiosta vapaa paikka on helpompi löytää, Kouvalainen toteaa.

Lue myös:

Kauppakeskus uudistaa pysäköintiä Espoossa, maksu alkaa juosta kolmen tunnin jälkeen – "Emme halua, että asiakkaamme joutuvat kääntymään pois"

Pysäköintijärjestelyt vaihtelevat Espoon kauppakeskuksissa. Matinkylän Isossa Omenassa pysäköinti on ilmaista kaikille kahden ensimmäisen tunnin ajan.

Isossa Omenassa kahden tunnin ilmaisen pysäköintiajan voi kuitenkin käyttää useamman kerran vuorokaudessa.

– Kahden tunnin rajoitus on toistaiseksi kertakohtainen, eli aamulla voi tulla vaikka ruokaostoksille ja illalla uudelleen leffaan, kertoo Ison Omenan keskuspäällikkö Mika Mustasilta.

Mustasillan mukaan keskusteluja rajoituksen muuttamisesta vuorokausikohtaiseksi on käyty.

– Vielä siihen ei kuitenkaan ole menty.

Sama käytäntö on Espoonlahden Lippulaivassa. Kaksi ensimmäistä pysäköintituntia ovat asiakkaille ilmaisia ja järjestelmä toimii kameratunnistuksella.

– Kahden tunnin rajoitus koskee asiointikertaa. Jos keskukseen tulee myöhemmin uudelleen, kahden tunnin ilmainen aika on käytössä uudelleen, keskuspäällikkö Karoliina Hurmerinta selvittää.

Tapiolassa sijaitsevan kauppakeskus Ainoan pysäköinti on järjestetty Aimo Parkin pysäköintihalliin ja on maksullista alusta lähtien. Kahden tunnin maksuttoman pysäköintiajan voi saada rekisteröitymällä sovelluksiin.

Espoon keskuksessa sijaitsevassa kauppakeskus Entressessä on käytössä pysäköintikiekko, jolla saa kolme tuntia ilmaista pysäköintiä.