Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiekko-Espoon ringettenaisille tappio ja voitto viikonlopun kotipeleistä – "Otettiin tärkeät pisteet"

Liki 200 katsojaa kerääntyi lauantaina Espoon Tapiolaan seuraamaan SM-ringeten ottelua Kiekko-Espoo–Helsinki. Viime kaudella hopeaa napanneet espoolaiset jäivät ottelussa pahasti alakynteen, ja Helsinki vei pisteet loppulukemin 2–7.

Kotiyleisö sai heti alkuun syytä juhlaan, kun Katariina Kurikko vei Kiekko-Espoon 1–0-johtoon vain 34 sekunnin pelin jälkeen. Avausosuman jälkeen Tapiolan harjoitusjäähallissa juhlivat kuitenkin lähinnä vierasjoukkueen kannattajat, sillä Helsinki vei ensimmäisen ja toisen erän nimiinsä lukemin 1–4.

Ensimmäisellä puoliskolla Helsingin tehokkaimpana pelaajana hääri tehot 1+1 kirjannut Helmi Laivuori.

Toisella puoliskolla maalinteon aloitti Helsingin Kia Kosunen ajassa 32.20 vieden vierailijat jo 1–5-johtoon. Hetkeä myöhemmin Kurikko herätti iltapäivän toisella osumallaan kotijoukkue Kiekko-Espoon mukaan otteluun. Osuma jäi kuitenkin päätöserää hallinneen Kiekko-Espoon viimeiseksi. Loppulukemat 2–7 naulasi Helmi Laivuori. Helsingin parhaana pelaajana palkittiin varmasti maalinsuulla esiintynyt Mona Rytkönen.

– Tänään Helsinki oli parempi kentän joka osa-alueella ja ansaitsi kyllä voiton. Me ei päästy omalle tasolle oikein missään kohtaa peliä, mistä myös valitettavasti loppulukemat kertovat. Otamme tämän herätyksenä, Kiekko-Espoon parhaana palkittu Kurikko totesi pelin jälkeen.

Kurikon sanoille löytyi katetta heti sunnuntaina, kun Kiekko-Espoon vieraaksi saapui Lahti.

Ottelun avauserässä vierasjoukkue hallitsi näennäisesti tapahtumia ja pyöritti pitkiä hyökkäyksiä Kiekko-Espoon päädyssä. Rengas ei kuitenkaan päätynyt verkon perukoille, vaan maaliverkkoa venytti vain kotijoukkue Kiekko-Espoo. Jenna Hakkaraisen ja Minka Levanderin osumilla toiseen erään lähdettiin 2–0-lukemista.

Toisessa erässä Lahden Pihla Alapuranen avasi joukkueensa maalihanat ja muutti lukemiksi 2–1. Kiekko-Espoo jatkoi kuitenkin Hakkaraisen johdolla tehokasta viimeistelyään. Hakkarainen paukutti hattutempun, ja pitkällä erätauolla Tapiolan valotaululla paistoivat jo numerot 5–1 osoittamassa kotijoukkueen vankkaa johtoa.

Ottelun päätöspuolikas jatkui siitä, mihin se avauspuolikkaalla jäätiin. Lahti raastoi ja taisteli, mutta rengasta ei saatu kuin kahdesti Kiekko-Espoon maalivahdin Meini Kärnän selän taakse.

Kiekko-Espoo taas lisäsi uuden vaihteen silmään, ja loppulukemat 9–3 tuikkasi ottelun lopussa sisään kotijoukkueen Levander.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Kiekko-Espoolta kypärätempun tehnyt Hakkarainen ja Lahdelta avauskauttaan SM-sarjassa pelaava Enni Suokas.

– Otettiin tänään tärkeät pisteet, mutta pelikuri oli ailahtelevaa, eli parannettavaa löytyy joka osa-alueelta. Nyt on kaksi viikkoa aikaa hioa kuviot kuntoon ja nostaa tasoa, Kiekko-Espoon puolustaja Iiris Pitko kommentoi.