Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yöpyminen maksaa 420 euroa, mutta näkyykö läpi? – Luksushotellin lasihuoneiden intimiteettisuoja herätti kysymyksiä

Uudet lasi-iglut ovat kiinnittäneet ohikulkijoiden huomiota. Laseihin on nyt asennettu peilikalvot eli sisältä ulos näkee, mutta ei päinvastoin

Meren äärelle Laajalahden rantaan riviin ilmestyneet lasikopit ovat herättänyt huomiota Espoon naapurissa Munkkiniemessä.

Laiturin päällä seisoo kuusi lasiseinäistä ja -kattoista iglua.

Kyse on Hilton Helsinki Kalastajatorpan lanseeraamista uusista majoitushuoneista, jotka otetaan käyttöön 10. lokakuuta eli ensi viikon maanantaina.

– Asennus- ja viimeistelytöitä tehdään parhaillaan. Hotellista rantaan tehdään kulkureittejä ja laiturille tulee uimaportaat, sanoo hotellin viestintäpäällikkö Johanna Uimonen.

Iglut nostettiin Jätkäsaaressa nosturilla ja hinattiin muutama viikko sitten laitureineen päivineen meriteitse Munkkiniemeen. Hinaaminen oli mahdollista, koska merivesi oli poikkeuksellisen matalalla.

Konsepti toteutetaan yhteistyössä suomalaisen Igluxin kanssa. Uimonen kertoo, että hotelli otti noin 15-neliöiset iglut yöpymisvalikoimaansa, koska yritys ehdotti yhteistyötä.

– Nämä poikkeavat kelluvista igluista. Ajattelimme, että nämä korostavat Kalastajatorpan ainutlaatuisuutta ja tuovat merellisen Helsingin konkreettisemmin esille.

– Tämä on varmasti monelle koti- ja ulkomaisellekin turistille elämys. Tavallisesti nämä ovat paikassa, jossa ei ole paljon muita palveluita. Tänne pääsee lisäksi ratikalla ja bussilla.

Halkaisijaltaan lähes neljämetrisiin, sähkölämmitteisiin lasi-igluihin mahtuu yöpymään kaksi henkilöä.

Varusteina ovat 140-senttinen sänky, vesipiste ja kuivakäymälä. Iglun vuokraan kuuluu hotellin aamupala sekä delux-huone, jossa voi käydä esimerkiksi suihkussa.

Hinnat vaihtelevat 350–420 euron välillä kysynnän mukaan.

Pömpelit ovat herättäneet huomiota Munkkiniemen Facebook-sivuilla. Moni ihmettelee, minkälainen yksityisyydensuoja kopeissa on, kun seinät ovat pelkkää lasia.

– Jännä että tehty tuollaisesta lasista mistä näkee ulkoa sisään, kommentoi yksi.

– Saahan siitä verhot kiinni, toinen toteaa.

Uimonen kertoo, että laseihin on nyt asennettu peilikalvot eli sisältä ulos näkee, mutta ei päinvastoin. Huomiota on herättänyt myös tieto lattioissa olevista pilkkiaukoista, jotka eivät Uimosen mukaan kuitenkaan ole käytössä.

– Iglut ovat laiturin päällä. Nämä ovat aika kompakteja. Pääasia on näkymä.