Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koska olet viimeksi tarkastanut näiden apuvälineiden kunnon? – "Suurin säästökeino ei välttämättä liity sähkön hintaan"

Milloin olet viimeksi vaihtanut kotonasi palovaroittimeen patterin? Oletko päivittänyt omat turvallisuustaitosi?

Muun muassa näistä asioista muistuttaa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK). SPEK huomauttaa tiedotteessaan, että suurin säästökeino ei tänä syksynä välttämättä liity sähkön hintaan.

– Haluamme nostaa esille turvallisuusnäkökulman, jotta kukaan ei joutuisi vielä pahempaan pulaan. Suurin säästökeino ei välttämättä liity sähkön hintaan vaan siihen, että vältetään tulipalo tai vesivahinko, vanhempi asiantuntija Ilpo Leino Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä toteaa tiedotteessa.

Tulipalon vaikutukset ovat suuremmat kuin sähkölaskussa säästetyt eurot. Palosta voi aiheutua erilaisia kustannuksia tuhoutuneeseen kotiin ja omaisuuteen, tilapäiseen asuntoon, muuttoon, terveyteen tai kuntoutukseen liittyen.

– Jokaisen on hyvä varmistaa nyt ainakin se, että palovaroittimet toimivat ja niitä on tarpeeksi. Erityisen hyvä juttu on myös katsoa, löytyykö kotoa alkusammutusvälineitä ja tietävätkö kaikki perheessä eri reitit ulos, Leino korostaa.

Sähkön säästämisessä voi olla myös varjopuolia, jopa dramaattisia sellaisia.

– Kannattaa miettiä, mitä ovat ne eniten sähkölaskuun vaikuttavat asiat ja keskittyä niihin. Valaisusta tinkiminen liikaa ei välttämättä helpota merkittävästi kukkaroa, mutta pimeässä kompastuminen voi johtaa loukkaantumiseen, Leino huomauttaa.