Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Henkilöautojen ostajissa on tapahtunut melkoinen mullistus Suomessa, sanoo 10 tutun merkin maahantuoja

Autoverkkokauppa.fi:n taustalla on perheyhtiö, jonka juuret ovat Gibraltarilla.

Bassadone Nordic Automotive on suomalainen autokaupan yritys. Eksoottiselta kuulostavan firman nimi ei ole kansalaisille tuttu juttu, mutta sen tuotteet ovat sitäkin tutumpia.

Toimitusjohtaja Antti Ruhanen, mikä ihmeen Bassadone?

– Bassadone on meidän emoyhtiö ja 118-vuotias konserni. Perheyritys, jonka juuret ovat Gibraltarilla. Autokauppaa on tehty jo vuodesta 1927 lähtien ja pääkonttori sijaitsee siellä edelleen. Yhtiötä johtaa nyt perheen kolmas sukupolvi.

Täällä kylmässä pohjolassa toimitte Bassadone Nordic Automotive -nimellä. Millaiset ovat yrityksen taustat?

– Suomessa olemme toimineet 25 vuotta. Bassadone tuli mukaan yhtiön osaomistajaksi vuonna 2003 ja kokonaan yritys siirtyi Bassadonen omistukseen ja tytäryhtiöksi vuonna 2008, Ruhanen toteaa.

Toiminta alkoi Suzukin maahantuonnilla, mutta vuosien varrella merkkivalikoima on kasvanut hurjalla vauhdilla. Hyundai tuli mukaan 2000-luvun alussa, Isuzu 2007, Renault ja Dacia vuonna 2010. Muut tuotemerkit ovat korealainen SsangYong ja legendaarinen brittiauto Lotus.

asiakkaiden määrä on kasvanut.

Viimeisenä portfolioon liittyivät Stellantis-jättikonsernin merkit Peugeot, Citroën ja DS. Bassadone Nordic Automotiven jokaisella automerkillä on oma maahantuontiyhtiönsä ja organisaatio.

Tänä päivänä toimitte kymmenen eri automerkin maahantuojana Suomessa ja Baltiassa. Kuinka laajasta toiminnasta on kysymys?

– Maahantuonti Suomeen ja Baltian maihin tuo valtaosan liikevaihdostamme, mutta myös vähittäiskaupan osuus on voimakkaassa kasvussa. Työllistämme yhteensä 450 henkilöä ja viime vuonna liikevaihtomme oli 635 miljoonaa euroa. Kasvuvauhti on ollut voimakasta. Teemme myös vakuutusliiketoimintaa ja yhteistyötä autorahoituksen parissa.

Autoverkkokauppa.fi on ollut haaste digitaalisena projektina ja online-kauppana.

– Tavoite oli uudistaa autokauppaa ja siinä olemme onnistuneet. Aloitimme projektin kymmenen vuotta sitten ja olemme rakentaneet Suomen ensimmäisen täysin digitaalisen uusien ja käytettyjen autojen verkkokaupan. Olemme tästä todella ylpeitä.

– Halusimme tarjota mahdollisuuden tehdä autokauppaa kotisohvalta helpolla tavalla, perinteisen autokaupan rinnalla. Asiakas päättää, mikä on hänelle paras ja mieluisin asiointitapa.

Miten rajusti autokauppa on uusiutunut viime vuosina digitaalisuuden myötä?

– Aikaisemmin uuden auton ostajat oli ikäluokkaa plus 55-vuotiaat. Nyt maailma on toinen. Kuukausierätuotteiden ja nettikaupan myötä olemme saavuttaneet runsaasti nuorempia henkilöitä ja perheitä.

– Lisäksi naisasiakkaiden määrä on kasvanut selkeästi ja kaupankäynti on huomattavasti suurempaa kuin kivijalkakaupassa. Tänä vuonna myymme 2 000 autoa nettikaupassa. Se on merkittävä määrä. Olemme ainoa autoliike Suomessa, jossa kaupan voi tehdä kokonaan verkossa, toimitusjohtaja jatkaa.

Bassadone Automotive Nordic on palkittu hyvänä työnantaja ja Great Place to Work-sertifikaatilla. Mitä tunnustus kertoo?

– Ihmisillä on suuri merkitys yrityksessämme ja tutkimusten mukaan henkilökuntamme viihtyy työssään. Kun työntekijät voivat hyvin niin se heijastuu aivan kaikkeen. Autokauppa on perinteisesti hyvin teknistä, ja haluamme saada lisää mielekkyyttä sekä laatua tekemiseen.