Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Historiallinen muutos pullonkorkkehin – K-U: Suomalaispanimo kehitti toimivan ratkaisun 200 miljoonan korkin vuosivolyymille

Sinebrychoffin juomatehtaalla Keravalla varaudutaan parhaillaan lakimuutokseen, joka tietää isoa mullistusta pet-muovista valmistettujen virvoitusjuomapullojen korkkeihin.

Kyseessä on EU:n kertakäyttömuoveja koskeva direktiivi, jonka seurauksena kaikkien enintään kolmen litran kierrätysmuovipullojen kierrekorkkien on oltava pulloon kiinnitettävää mallia heinäkuusta 2024 lähtien.

Asiasta uutisoi Keski-Uusimaa-lehti.

Keski-Uusimaan mukaan Sinebrychoffilla muutos koskee noin 200 miljoonaa kierrekorkkia vuosittain.

– Pidimme tätä lakimuutosta aluksi hölmönä, koska pelkäsimme sen johtavan korkeissa käytettävän muovin suureen lisäykseen. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että pakkauskehittäjät ovat onnistuneet työssään eikä muovin lisäys tulisi olemaan niin suurta kuin pelättiin, kertoo Sinebrychoffin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Marja-Liisa Weckström Keski-Uusimaalle.

Ensimmäiset Keravalla valmistettavat uudet virvoitusjuomapullot tulevat markkinoille viimeistään kesällä 2024.

Maaliskuussa 2023 Suomeen tulee myyntiin ensimmäiset uudet korkit Coca-Cola Fuze Tea -jääteepulloissa. Niitä ei ole kuitenkaan valmistettu Suomessa.