Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsiväylän arvio: Länsimetron jatke voi avautua liikenteelle jo ennen joulua

Länsimetron jatkeen liikennöinti Espoon Matinkylästä Kivenlahteen on käynnistymässä lähiaikoina. Länsiväylän arvion mukaan avaus voi olla ennen joulua.

Metrohankkeen keskeiset toimijat – Espoon kaupunki, Länsimetro Oy, HSL sekä Kaupunkiliikenne Oy – aikovat järjestää tämän viikon torstaina tiedotustilaisuuden, jossa varmistetaan avauspäivä.

Avausajankohdasta liikkuu tällä hetkellä erilaista tietoa muun muassa Espoon kaupunginosaryhmissä Facebookissa.

Länsiväylän arvio ajankohdasta perustuu toimituksen itse saamiin tietoihin.

Hankkeen keskeiset toimijat eivät tiistaina halunneet kommentoida avausajankohtaa.

– Olemme päättäneet yhdessä, että kerromme avausajankohdan julkisuuteen kaikille tiedotusvälineille yhtä aikaa ensi torstaina, sanoi Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Ville Saksi.

Myös HSL:stä sekä Espoon kaupungin viestinnästä annettiin samanlaiset vastaukset.

HSL on aiemmin kertonut Iltalehdelle, että metron liikennöinti Matinkylän ja Kivenlahden välillä voisi alkaa vuoden 2023 alussa.

Matkustajille uusi rataosuus tuo suoran metroyhteyden Matinkylästä Kivenlahteen. Mittaa uudella osuudella on seitsemän kilometriä.

Metronjatkeen rakennustyöt alkoivat virallisesti joulukuussa 2014 juhlallisella "avauspamauksella".

Länsimetron jatko-osan asemat ja ratalinja valmistuivat jo viime keväänä. Matkustajaturvallisuutta varmistavien järjestelmien testaukset viimeisteltiin huhtikuussa, ja toukokuussa saatiin viimeiset viranomaishyväksynnät.

Kokonaisuuteen kuuluvan Sammalvuoren metrovarikon rakennusurakka päättyi jo 2020.

Kevään jälkeen Matinkylän länsipuolella on urakoitu metron tarkastusraiteen sekä junien yösäilön viimeistelyssä.

Maan päällä aherretaan jatkossakin, sillä Länsimetro rakennuttaa Kivenlahteen isoa liityntäpysäköintilaitosta, joka valmistuu 2023 alkupuolella.

Länsimetro on Suomen suurin infra-, talotekniikka- ja automaatiorakennusprojekti.

Metrojatkeen rakennustöissä on eri urakoissa perehdytetty yhteensä noin 30 000 henkilöä. Henkilötyövuosia on tullut noin 2 100.

Suurimmillaan työmaavahvuus oli marraskuussa 2019, jolloin työmailla työskenteli 1 174 ihmistä. Yrityksiä eri urakoissa oli 905 kappaletta.