Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jorvin päivystys jälleen pahasti tukossa – ambulansseja on ohjattu Meilahteen

Jorvin päivystys ruuhkautui tiistaina niin pahoin, että osa ambulansseista on jouduttu ohjaamaan Meilahteen, koska Jorvissa ei ole tilaa.

– Pääongelma aiempaan tapaan on jatkohoitopaikkojen puute, kertoo alueylilääkäri Kimmo Suojanen Akuutti-päivystyksestä.

Sama ongelma on ollut Jorvissa jo aiemmin tänä syksynä. Jatkohoitopaikkojen puutteen vuoksi potilaat jäävät päivystykseen ja uudet potilaat eivät tahdo mahtua sekaan.

Jatkohoitopaikkojen vähyys johtuu Suojasen mukaan pääosin hoitajapulasta. Tämä sama ongelma on kyseessä sekä erikoissairaanhoidossa että perusterveydenhuollossa.

Edellisen kerran Jorvin sairaalassa päivystys ruuhkautui pahasti syyskuun puolivälissä. Silloin ambulanssilla saapuvatkin joutuivat jonottamaan tai käännytetyksi muihin sairaaloihin.

Hus Akuutin toimialajohtaja Maaret Castrén sanoi tuolloin Helsingin Sanomissa, että kyseessä "oli varmaan Jorvin päivystyksen historian hirvein päivä".

Kimmo Suojanen puolestaan sanoi Länsiväylälle aiemmin syyskuun alussa, että potilaiden hengen varmistamiseksi akuuteissa tilanteissa tehdään priorisointia.

– Siinä mielessä ei tarvitse olla peloissaan, että jos tulee jokin akuutisti vakava sairaus tai hengenvaarallinen kriittinen tila, ne priorisoidaan aina. Ne hoidetaan tapahtui mitä tahansa, mutta kun me joudumme priorisoimaan, kaikki muu kärsii.

Lue myös aiempi juttu ja potilaiden kommentit: Jorvissa historialliset ruuhkat – Yksi syy selittää 95 prosenttia ongelmasta: "Se onkin tuhannen taalan kysymys"