Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Japanilaisravintolan kokki: Nämä kolme sushia eivät kuulu buffet-pöytään – "Syntyy täysin väärä kuva"

Japanilaisravintolan kokki kertoi, mitä hän poistaisi sushi-buffetista heti.

Kuuluuko sushi buffetpöytään vai ei? Nykyään sushipaikkoja on joka kulmalla, mutta japanilaisen ravintolan Albertinkadulle viime vuonna perustanut Jesper Björkell ei niistä innostu, kertoi Länsiväylän sisarlehti Helsingin Uutiset lokakuun alussa.

Mestarikokki huomautti, että sushi on vihoviimeinen ruoka, jolle sopii tuntikausien makuutus buffetissa.

Björkell heivaisi ravintoloiden pöydistä pois ainakin purkkitonnikala- ja maissimajoneesitahnat, paahtopaistinigirit ja mansikka- tai kiivinigirit.

– Sushi ei sovellu buffaan. Non-stop-konseptin ymmärrän, mutta buffetissa syntyy täysin väärä kuva sushista. Kun tarjonta on tätä luokkaa, hyvää sushia ei tunnisteta, jyrähti Björkell, joka omassa ravintolassaan haluaa tehdä kaikkea muuta kuin sushia.

Alun perin Länsiväylän sisarmediassa Avecissa julkaistu juttu sai vilkkaan keskustelun aikaan Facebookissa.

– Mä jotenkin ihmettelen tän tyylin ulostuloja etenkin ravintola-alan ammattilaiselta. En mäkään pidä Rossoa oikeana ravintolana, mutta on sille paikkansa ravintolaskenessä. Jos tykkää buffapöydästä syödä riisi-tonnikalapalleroita, mikäs siinä, eräs kommentoija mietiskeli.

– Lisäksi on outo ajatus, että just se suomalainen versio on automaattisesti paska, hän jatkoi.

Vaatimus ”autenttisuudesta” häiritsi monia.

– On sen köyhänkin syötävä kun ei ole varaa autenttisuuteen! yksi ihmetteli.

– Taitaa likimain kaikki ruokalajikkeet olla kaupallistettu ja oikomalla tarjottu kuluttajille helpossa muodossa, jolloin alkuperä hämärtyy. Tuskin kukaan mikropizzan ostaja kuvittelee pääsevänsä päräyttävälle Italian makumatkalle, toinen vertasi.

Yhden keskusteluun osallistuneen mielestä sushi ei ehdi kauan maata buffetin pöydällä – tai jos ehtii, ei yrityksellä mene hyvin, koska asiakkaita ei riitä.

Kommenteissa myös muistutettiin, että ravintoloissa riittää valinnanvaraa:

– Sushibuffetin ystävänä voin todeta, että asiakas voi valita mieltymystensä mukaan. Jos joku haluaa syödä näitä fiinimmin, niin menee sitten niihin fiinimpiin mestoihin, eräs kertoi.

– Eihän tässä fiiniydestä ole kyse vaan siitä, että markettisushilla ei ole mitään tekemistä oikean sushin kanssa. Oikea sushi, oikealla tavalla tarjottuna ja tehtynä on maultaan ihan toisenlaista kuin buffakama.

Osa innostui muistelemaan sushikokemuksiaan:

– Kymmenen vuotta sitten Lahdessa törmäsin joulukinkkusushiin, eli riisin päällä oli siivu joulukinkkua. Jäi syömättä. Kate varmaan ihan hyvä, jos oli kinkut alennusmyynnistä ostettu.