Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Erikoinen ilmiö Tallinnassa – takseista tuli pulaa

Sekä lentokentälle aikaisin aamulla suuntaavat matkailijat että Tallinnan matkustajasatamaan suuntaavat paikalliset asukkaat ovat viime aikoina törmänneet Viron pääkaupungissa erikoiseen ongelmaan: takseja on vaikea saada aamun varhaisina tunteina, eikä etukäteen tilaaminenkaan aina onnistu.

Taksiyhtiöt myöntävät ongelman ja niiden mukaan on kyse koronapandemian aiheuttamasta muutoksesta niin Tallinnan yöelämässä kuin taksikuskien työajoissakin.

Viron yleisradion haastatteleman Forus Taxi -alustan johtajan Eduard Dubrovskin mukaan yön yli työskenteleviä taksikuskeja on ylipäänsä vähemmän, koska ihmiset työskentelevät mieluummin päiväsaikaan.

– Ennen koronaa taksikuskit kyyditsivät juhlijoita kotiin Tallinnan yökerhoista aamuyöllä klo 3–4 aikaan. Sen jälkeen he veivät matkailijoita lentokentälle klo 5–6 aikaan aamulla. Koronan hiljentämä yöelämä ei tarjoa taksikuskeille enää niin paljon töitä kuten ennen, joten yhä harvempi haluaa ajaa aamuyöllä, Dubrovski sanoo.

Myös Tallink Takson hallituksen jäsen Tõnu Uusmaa myöntää ongelman, mutta hänen mukaansa se johtuu osittain sesongista.

– Joka syksy kysyntä kasvaa kaikissa kanavissamme, niin tilauskeskuksessa kuin sovelluksessammekin. Tänä syksynä on ollut useita vaikeita aamuja, jolloin kysyntä on ollut suurempaa kuin saatavilla olevien autojen määrä. Myös odotusajat ovat pidentyneet, Uusmaa toteaa.

Tallinnan lentokentälle pääseminen aikaisin aamulla muulla kuin autolla tai taksilla on erityisen hankalaa, sillä lentokentälle kulkeva raitiovaunu nro 4 ja bussi nro 2 aloittavat liikennöinnin vasta klo 5 jälkeen aamulla. Aamun ensimmäisille lennoille tähtääville matkustajille se on liian myöhään.