Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veneilyn suosio nyt huimassa kasvussa – Arvaatko, mikä on Suomen yleisin vesikulkuneuvo?

Veneiden suosio kasvaa Suomessa kaiken aikaa. Traficomin tilastojen mukaan uusia moottoriveneitä ensirekisteröitiin vuonna 2021 noin 3 700 kappaletta, kun sitä edellisenä vuonna vastaava luku oli 3 360. Asiasta kertoo Fennia tiedotteessaan.

Valtaosa vesikulkuneuvoista on moottoriveneitä, joita oli Suomessa tämän vuoden alussa yli 200 000 kappaletta. Purjeveneitä on hieman yli 14 000 ja vesiskoottereita jo lähes 10 000.

Vesiskootterien määrä on kasvanut huimaa vauhtia viime vuosina – vielä vuoden 2020 alussa niitä oli vajaat 7 000. Purjevenekanta on puolestaan kasvanut tasaisemmin vuosien varrella.

Todellisuudessa vesilläliikkujien määrä on kuitenkin näitä lukuja paljon suurempi, sillä rekisteröintivelvoitteen ulkopuolelle jäävät esimerkiksi soutuveneet sekä pienemmät moottoriveneet.

Veneitä ja muita vesikulkuneuvoja on paljon erilaisia, ja ne ovat hyvin eri tavoin varusteltuja. Yksi asia on kuitenkin niille kaikille yhteistä: ne pitäisi säilöä talven ajaksi huolellisesti.