Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoossa on esillä taidenäyttely, joka ei päästä katsojaa helpolla – "Abstraktin ja esittävän raja on tosi kiinnostava"

Materiaaliin liittyvät kokeilut ja omien työvälineiden valmistaminen ovat kuvataiteilija Elisa Marinin työskentelyn kulmakiviä. Hänen maalauksiaan on nyt nähtävillä Red and Gold -näyttelyssä Galleria Aarnissa kauppakeskus Sellossa Leppävaarassa.

Marin tutkii teoksissaan maalimateriaalin mahdollisuuksia sekä kerroksellisuuden ja runsaan impaston muovaamista. Impasto on maalaustekniikka, jossa maalaamiseen käytetään paksua väriä. Lopputulos on reliefimäinen. Siveltimen tai palettiveitsen jäljet näkyvät läheltä katsottuna. Marin hyödyntää teoksissaan myös hiiltä ja liituja.

– Ajattelen materiaalilähtöisesti. Se on konkreettinen haaste, johon voin keskittyä, Elisa Marin sanoo.

Marin haluaa kehittyä teknisesti materiaalin kanssa ja työskentelyn aikanakin hän etsii uudenlaisia tapoja tehdä.

– Mietin, miten isoa jälkeä teen ja minkälaista energiaa haluan teokseen.

Taiteilijan tavoitteena on, että työ näyttää energiseltä ja sattumanvaraiselta. Todellisuudessa hänen työskentelytapansa on harkitseva ja hidas.

– Vaikka haluan teoksen näyttävän sattumanvaraiselta, se pitää silti suunnitella etukäteen niin ettei materiaalia mene hukkaan.

Öljyvärit saavat lisää ilmettä, kun niihin sekoittaa erilaisia öljyjä ja täyteaineita, kuten lasijauhetta, puujauhetta tai silikaattia.

Ihmisen figuurin kuvaaminen, eläimet ja ihmisen suhde luontoon ovat teemoja, joihin Marin palaa teoksissaan.

– Abstraktin ja esittävän raja on tosi kiinnostava. Maalauksessa minua kiinnostaa maisemallisuuden esiin tuleminen abstraktista väripinnasta ja figuurin suhde tähän ympäristöön.

Vuodenajoista kevät ja kesä ovat inspiroivia etenkin väriensä takia.

Elisa Marinin tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu veistosten teko. Syksyn mittaan hän on perehtynyt veistostekniikoihin, mutta Galleria Aarnin näyttelyssä ei veistoksia vielä nähdä.

– Haluan laajentaa omaa käsialaani teknisesti. Uskon, että veistostekniikkaan perehtymisestä saan tukea ja rikastavia elementtejä maalaamiseen. Kokeilevuus on pääosassa myös veistosten tekemisessä.

Elisa Marin on Joensuusta kotoisin oleva kuvataiteilija, joka asuu nykyisin Lahdessa ja hän työskentelee Lahden Painthouse -työhuonekollektiivissa.

Koronan vuoksi näyttely siirtyi ja Marin iloitsee nyt siitä, että näyttely Galleria Aarnissa toteutui uudella aikataululla.

– Galleria on kaunis ja avara ja se sopii isoille teoksille. Minua viehätti myös ajatus siitä, että galleriaan voi poiketa ostosten lomassa.

Marinin Red and Gold -näyttely jatkuu kauppakeskus Sellossa toimivassa Galleria Aarnissa 30. lokakuuta asti.

Galleria on avoinna tiistaista perjantaihin kello 11–19 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12–16.