Seuran nuorilla tähdillä on edessään kahdet arvokisat, ensin Tampereella ja sitten Bulgariassa.
EsTT:n nuoret odottavat innolla syksyn arvokisoja. Ensin kisataan PM-tasolla Tampereella 21.–23.10., ja lajin senioreiden ja junioreiden MM-kisat ovat heti perään marraskuussa Bulgarian Sofiassa.
Espoon Telinetaitureiden Nooa Herrero, 15, ja Salla Tamper, 23, ponnistavat luottavaisin mielin edessä oleviin arvokisoihin.
Junioreissa kilpaileva Herrero osallistuu Tampereella ensimmäisiin arvokisoihinsa.
– Tampereen kilpailu on harjoittelua päätavoitteeseen, itse MM-kisoihin, Herrero julistaa itsevarmasti.

Itseluottamusta vaativassa lajissa tarvitaankin. Viime vuonna ensi kertaa MM-kisoissa käynyt Tamper ohjeistaa ensikertalaista pitämään pään kylmänä.
– Itsevarmana vain Tampereelle. Vedät kisoissa vielä asteen paremmin kuin treeneissä, niin tulee hyvä tulos, Tamper naurahtaa nuoren miehen vieressä Mankkaan EsTT:n kotisalin melskeessä.
Herrero on harrastanut lajia tosissaan vasta neljä vuotta.
– Pelasin nuorena vähän kaikkea salibandystä jalkapalloon, uin ja olin telinevoimistelussa. Hypin paljon kavereiden trampoliineilla tietämättä, että lajia voi myös harrastaa seurassa, Herrero muistaa.
Herreron ensimmäiset harjoitukset harrasteryhmässä valmensi juuri Salla Tamper.
– Huomasin heti, että trampoliini sopii minulle. Olen mieleltäni enemmän yksilö- kuin joukkueurheilija. Tässä voin kilpailla itseäni vastaan ja kehittää taitojani loputtomasti, Herrero kehuu.
EsTT on yksi Suomen suurimmista ja menestyneimmistä trampoliiniseuroista.
Seura on voittanut kuutena vuotena peräkkäin parhaan seuran kiertopalkinnon lajin SM-kisoissa. Palkinto luovutetaan aina kisojen eniten mitaleja voittaneelle seuralle.
EsTT:ssä on runsaat 200 lajiharrastajaa ja kilpailijaa. Harva kuitenkaan tietää, että trampoliinia voi harrastaa kilpailumielessä.
– Lajin erilaisia kilpailumuotoja ovat esimerkiksi tuplamini, ison trampoliinin yksin- ja parikilpailu. Suomessa on pihoilla paljon trampoliineja, mutta tietoa lajista on vain vähän, Herrero kertoo.
Herreron päälaji on tuplaminitrampoliini.
Tamper on kilpaillut enemmän isolla trampoliinilla yksin ja parin kanssa. Nykyään myös hänen päälajinsa on tuplamini.
– Bulgariassa kilpailen ensimmäisenä suomalaisena tuplaminin MM-kilpailuissa, Tamper kertoo.
Suomi ei tällä hetkellä kuulu lajin valtamaihin. Tamper ja Herrero uskovat, että muutaman vuoden päästä suomalainen kilpailija voidaan toistuvasti nähdä MM-kisojen finaalissa.
Molemmilla urheilijoilla on marraskuun MM-kisoissa tavoite päästä finaaliin.
– Kunhan saisin näihin kumpaankin koitokseen hyvät suoritukset harjoituksissa alle, se lisäisi itseluottamusta kilpailussa, Tamper tietää.
Kilpailuissa parhaat erottuvat ja saavat eniten pisteitä, kun tekee enemmän voltteja ja kierteitä. Alastulon onnistumista mitataan sillä, että alastulo osu punaiseen neliöön ilman askelia.
– Näyttävä suoritus on vaikea hyppy korkealle ja tyylipuhtaasti suoritettuna, Tamper valistaa tietämätöntä lajin pistelaskua arvokisakiireen alla.