Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolaiskoirat Namu ja Nappi jämähtivät eräällä iltalenkillä paikoilleen – nyt ne palkitaan sankarikoirina

Kennelliitto myöntää vuonna 2022 sankarikoiran arvon 28 koiralle, tiedottaa Suomen Kennelliitto.

Sankarikoiran arvon voi saada koira, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut.

Espoossa sankarikoiran arvon saavat novascotiannoutajat Namu ja Nappi.

– Nappi ja Namu lähtivät omistajansa kanssa iltalenkille. Lenkillä koirat alkoivat haistella voimakkaasti eivätkä suostuneet liikkua eteenpäin. Omistaja päästi koirat haistelemaan lisää ja koirat ohjasivatkin hänet kadonneen ihmisen luokse kuusen juurelle. Henkilö ei pystynyt kommunikoimaan ja paikalle soitettiin ambulanssi, joka vei henkilön hoitoon. Koirat osasivat ilmoittaa selkeästi havainnostaan, kiitos niiden pelastuskoiraharrastuksen, ja omistaja osasi lukea koirien eleitä ja antaa niiden johdattaa. Napin ja Namun ansiosta tilanne päättyi hyvin, Kennelliitto kertoo.

Kirkkonummella sankarikoirana palkitaan suursnautseri Aada.

– Aada oli iltalenkillä toisen omistajansa kanssa, kun koira itsepäisesti halusi omakotitalon pihalle kielloista ja käskyistä huolimatta. Aada ei antanut periksi vaan istuutui maahan ja tuijotti pihalle. Lopulta Aada sai tahtonsa läpi ja he menivät pihalle. Pihalta löytyi sisävaatteissa pyörätuolissa istuva pahasti kylmettynyt mies ilman kännykkää tai kotiavaimia. Aadan omistaja antoi omat ulkovaatteensa ja kärräsi miehen naapuriin lämpöön. Tämän jälkeen he soittivat hälytyskeskukseen ja lukkosepälle. Aadan toiminnan ansiosta miehelle saatiin apua ajoissa, liitosta kerrotaan.