Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autopaikkojen lumenluonnissa uusi epäselvyys – isännöintipäällikön mukaan asukas ei silti pääse lumitöitä pakoon

Kaikissa Espoon asuntojen autopaikkojen vuokrasopimuksissa ei olekaan ehtoa lumitöistä. Ehto löytyy kuitenkin toisestakin paikasta.

Länsiväylä kertoi 24.9.2022, että asukas oli yllättynyt siitä, että pysäköintiruudun lumityöt ja liukkaudentorjunta kuuluvat hänen vastuulleen.

Asukas asuu Espoon kaupungin vuokrataloyhtiön eli Espoon asunnot oy:n vuokra-asunnossa.

Espoon asuntojen isännöintipäällikkö Marja-Leena Sallinen vahvisti jutussa tiedon oikeaksi. Hänen mukaansa kyseessä on normaali käytäntö, joka kuuluu autopaikan vuokrasopimuksen ehtoihin.

– Kyllä se on ollut näin ihan aina, Sallinen sanoi.

Jutun julkaisun jälkeen Espoon asuntojen asukas lähetti Länsiväylälle kuvan autopaikkansa vuokrasopimuksesta.

Toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus on solmittu vuonna 2020, eikä siinä ole mainintaa lumitöistä tai liukkaudentorjunnasta.

– Kaiveltiin kaikki vuokrasopparit ynnä muut paperit, ja ei kyllä missään sanota, että lumet luodaan itse parkkiruudusta, asukas hämmästelee.

Espoon asuntojen isännöintipäällikkö Marja-Leena Sallinen myöntää, että ehtoa ei ole kaikissa autopaikkojen vuokrasopimuksissa.

– Espoon asunnoilla on noin 14 000 autopaikkaa, ja niihin on tehty eri aikoihin vuokrasopimuksia, joten kaikissa sopimuksissa tuota mainintaa ei erikseen ole, hän perustelee.

– Tieto on kuitenkin vastuunjakotaulukossa, jonka kaikki vuokralaiset ovat saaneet asunnon vuokrasopimuksen tekemisen yhteydessä ja joka löytyy kotisivuiltamme, isännöintipäällikkö jatkaa.

Niinpä asukas ei pääse lumitöistä ja liukkaudentorjunnasta, vaikka niistä ei olisi mainintaa autopaikan vuokrasopimuksessa.

– Vastuunjakotaulukko velvoittaa joka tapauksessa. Se on osa vuokrasopimuksen ehtokokonaisuutta ja sitoo molempia osapuolia, Sallinen sanoo.