Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Näin Ukrainan sota vaikuttaa Tallinnan alueen liikenteeseen – Kaupunginjohtaja: "Helpotusta ei ole luvassa lähiaikoina"

Tallinnassa on parhaillaan käynnissä useita mittavia tietyömaita, jotka ruuhkauttavat pahasti pääkaupungin liikennettä.

Myös Tallinnan kaupunginjohtaja Mihhail Kõlvart joutui myöntämään tietyömaiden aiheuttamat haitat torstaina puhuessaan Tallinnan kaupunginvaltuuston lehdistötilaisuudessa.

Pahimmin liikennettä ruuhkauttavat tällä hetkellä sekä Pronksi-kadulla että Vana-Kalamaja-kaduilla tehtävät tietyöt.

Kaupunginjohtaja Kõlvartin mukaan on kuitenkin useita hyviä syitä siihen, minkä takia useita tietyömaita on käynnissä samaan aikaan.

– Esimerkiksi Tallinnan matkustajasatamasta pois johtavien Jõe- ja Pronksi-katujen remonttia on jo siirretty keväästä syksyyn Ukrainan sodan aiheuttamien rakennusmarkkinoiden epävakauden vuoksi. Töiden lykkääminen eteenpäin vain pahentaisi tilannetta, Kõlvart totesi.

Ensi keväänä on tarkoitus aloittaa Tallinnan lentokentän ja matkustajasataman välisen uuden raitiovaunulinjan rakennustyöt. Ne menisivät päällekkäin Pronksi-kadun tietyömaan kanssa, jos sitä olisi vielä viivästytetty.

Kaupunginjohtaja muistutti, että julkisia hankintoja on noudatettava.

– Ei ole takeita, että tämän vuoden tarjouskilpailujen voittajat voivat viivyttää työtään vuodella.

Helpotusta ruuhkiin ei ole luvassa ihan lähiaikoina. Pronksi-kadun työmaan arvioidaan kestävän vuoden verran ja Vana-Kalamaja-kadun remontti kestää heinäkuuhun 2023 saakka.