Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Matkustaminen Tallinnaan on nyt entistä mukavampaa – kuvat näyttävät jättiremontin tuloksen

Laivayhtiö Tallinkin käyttämän Tallinnan matkustajasataman D-terminaalin edustan mittava uudistustyö on vihdoin saatu päätökseen. Jo viime kesänä alkaneen yhteensä 5,2 hehtaarin kokoisen alueen remontin valmistumista juhlistettiin Tallinnassa viime viikolla.

Asiasta kertoo Tallinna24.

Koko D-terminaalia ympäröivä alue koki remontissa mittavan uudistuksen, jonka seurauksena terminaalin edustalle on syntynyt viihtyisä aukio valaistuine suihkulähteineen ja porrasmaisine ulkolavoineen.

Uus-Sadama-kadun varteen on rakennettu isot, katetut bussipysäkit julkisen liikenteen käyttäjiä varten. Terminaalin edustalla on lisäksi iso pysäköintialue ja katos tilausbusseja ja niiden matkustajia varten.

Lisäksi on oma lyhytaikainen pysäköintialue matkustajia terminaaliin tuoville tai sieltä hakeville henkilöautoille. Pitkäaikaiseen pysäköintiin löytyy puolestaan tilaa terminaalin yhteyteen jo aikaisemmin rakennetusta pysäköintitalosta.

Tallinnan sataman yhteistyökumppanitakseille eli Tallink Taksolle ja Forus Taksolle on varattu oma alue terminaalin sivustalta. Sekin on varustettu katoksella, joten taksin odottaminen onnistuu mukavasti huonommallakin säällä.

Lisäksi koko alue on varustettu uusilla valaistusratkaisuilla, teknisellä infrastruktuurilla ja monelaisilla penkeillä. Alueelle on istutettu yli 100 puuta ja 3 500 pensasta viihtyisyyttä ja vihreyttä luomaan.

D-terminaalilta A-terminaalille johtavan kävelysillan kupeessa on myös pieni leikkipuisto ja virkistysalue.

Avajaisissa puhuneen Tallinnan sataman hallituksen puheenjohtajan Valdo Kalmin mukaan matkustajasataman alueen kehittämisessä on vielä paljon tehtävää, mutta tähänastiset kehityshankkeet osoittavat, että monet laivojen huoltoon liittyvät toiminnot voidaan yhdistää onnistuneesti jalankulkijat ja pyöräilijät huomioivaan kaupunkitilan suunnitteluun.

– Jatkossa odotamme niin paikallisten asukkaiden kuin turistienkin viettävän aikaa täällä meren rannalla ja toivomme myös tapahtumajärjestäjien hyödyntävän tätä aluetta erilaisten kaupunkilaisille suunnattujen tapahtumien järjestämiseen, Kalm sanoi.