Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laivayhtiö Tallink yllätti – kovan tuloksen taustalla uusi liiketoimintamalli

Tallink-konserni julkaisi tänään vuoden 2022 kolmannen vuosineljänneksen tuloksen, joka oli 37,9 miljoonaa euroa. Vielä viime vuonna samaan aikaan konsernin tulos oli vain 5,5 miljoonaa euroa.

Konsernin heinä–syyskuun liikevaihto kasvoi 49,9 prosenttia verrattuna vuoden 2021 vastaavaan ajanjaksoon ja oli 255,6 miljoonaa euroa. Liikevaihdon kasvuun vaikuttivat eniten ravintola- ja myymälämyynti, lipputulot ja laivojen vuokratulot.

– Tämän vuoden kolmannen vuosineljänneksen tulos alkaa vihdoin muistuttaa sitä, mihin olimme tottuneet ennen koronapandemiaa. Tulosta selittää osittain matkustajien lisääntynyt luottamus matkustusta kohtaan sekä kasvaneet matkustajamäärät. Erityisesti heinäkuussa olimme jo lähellä vuoden 2019 tasoa, kommentoi Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

Vuoden 2022 kolmannen vuosineljänneksen lopussa yhteensä kuusi Tallinkin laivaa oli vuokrattuna muualle.

– Liiketoimintarakenteemme on hieman muuttunut, ja pandemian alkamisesta lähtien laivamme ovat olleet erittäin kysyttyjä myös majoituskäyttöön. Tämän ansiosta olemme saaneet myös vaihtoehtoisia tulonlähteitä. Tämä tilapäinen uusi tulovirta on erityisen hyödyllinen sesonkiajan ulkopuolella, joten olemme vuokranneet useamman laivan muualle syys- ja talvikaudeksi, Nõgene lisää.

Toimitusjohtaja Nõgene sanoo ymmärtävänsä matkustajien harmia, kun lähtöjä on laivojen ulosvuokrauksen takia tarjolla vähemmän.

– Päätökset ovat kuitenkin olleet elintärkeitä, jotta olemme voineet vähentää suuria riskejä liiketoiminnassamme näinä epävakaina aikoina. Vuoden 2022 lopun lähestyessä haasteet eivät ole vielä todellakaan ohi, sillä maailman tilanne on edelleen epävakaa ja hinnankorotukset kaikilla elämänaloilla jatkuvat, toteaa Nõgene.