Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuka poltti hevostallin Matinkylässä? – Kaupungilla on vireillä suunnitelma ränsistyneiden tilusten korjaamiseksi

Kaupunki alkaa etsiä uutta yrittäjää. Tallin tulipaloa epäillään tihutyöksi.

Pahasti ränsistyneet hevostallirakennukset Matinkylän Kalastajantiellä on määrä purkaa lähitulevaisuudessa.

Kiinteistön omistava Espoon kaupunki aikoo samalla hakea tiluksille uutta vuokralaisyrittäjää, joka jatkaisi toimintaa.

– Kaupunki purkauttaa rakennukset viimeistään ensi vuonna. Samoin on tarkoitus käynnistää hakumenettely uuden ratsastus- tai kotieläintilatoimijan saamiseksi, kertoo projektinjohtaja Kimmo Leivo Espoon kaupungilta.

Edellinen toimija lopetti hevostenpidon tiluksilla parisen vuotta sitten. Talleilla paljastui eläinten kaltoinkohtelua, ja yritys päätyi lopulta konkurssiin. Leivon mukaan toimijan kanssa pyrittiin keskustelemaan ongelmien korjaamiseksi.

Viime viikonloppuna yksi tilusten tallirakennuksista tuhoutui tulipalossa, jota epäillään tuhopoltoksi.

Leivo sanoo, että kaupunki osasi pelätä tihutyöläisten ottavan purkukuntoiset rakennukset kohteekseen. Taloudellista vahinkoa ei syntynyt, sillä rakennus olisi joka tapauksessa hävitetty.

– Joku tahallisuus palossa varmaan on, mutta tuskin kukaan mitään hyötyy.

Talli sijaitsee hyvällä paikalla rantaraitin läheisyydessä.

Leivo myöntää, että rakennusten purkamisessa on mennyt turhankin pitkään. Hän toivoo nyt, että uusi yrittäjä saataisiin mahdollisimman nopeasti.

– Vuokrausehdot määräytyvät varmaan vasta neuvotteluissa, kun ehdokkaat esittelevät, miten he kehittäisivät kohdetta, eli mikä on hankkeen sisältö, laajuus, aikataulu.

– Riittävien ratsastusreittien saamiseksi on ympäristössä omat haasteensa, muun muassa muut luontoarvot pitää huomioida.